Για πρώτη φορά μαύρος δήμαρχος στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα - Στην πόλη της Ρόζα Παρκς

Για πρώτη φορά μαύρος δήμαρχος στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα - Στην πόλη της Ρόζα Παρκς Facebook Twitter
0

Η πρωτεύουσα της Αλαμπάμα, η πόλη όπου γεννήθηκε το κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέλεξε για πρώτη φορά στην 200 ετών ιστορία της, μαύρο δήμαρχο.

Ο Στίβεν Ριντ κέρδισε στην εκλογική αναμέτρηση τον ντόπιο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού Ντέιβιντ Γουντς με μεγάλη διαφορά και έγινε δήμαρχος του Μοντγκόμερι. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο 45χρονος δικαστής συγκέντρωσε το 67% των 48.979 ψήφων στις εκλογές της Τρίτης, μετέδωσε το BBC.

«Η νίκη μου δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε αν ενωθούμε σε αυτήν την πόλη. Η συγκεκριμένη εκλογή δεν αφορά μόνο τις ιδέες μου, έχει να κάνει με τις ελπίδες και τα όνειρα που έχουμε ξεχωριστά ο καθένας και συλλογικά σε αυτήν την πόλη», δήλωσε ο Στίβεν Ριντ. 

Η εκλογική νίκη του Ριντ χαρακτηρίστηκε ιστορική ημέρα για την πόλη, που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα των Συνομόσπονδων Πολιτείών της Αμερικής το 1800.

Το Μοντγκόμερι, όπου σήμερα η πλειονότητα των κατοίκων είναι μαύροι, είναι η πόλη που το 1955 η ακτιβίστρια Ρόζα έγραψε ιστορία όταν, μέσα σε λεωφορείο στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή να μετακινηθεί σε θέση προορισμένη για Μαύρους πολίτες των ΗΠΑ.

Η Ρόζα Λουίζ Παρκς έγραψε ιστορία το 1955 Αυτή η πράξη ανυπακοής ήταν καταλύτης για το μποϊκοτάζ των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους Μαύρους το οποίο οργάνωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM