Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: 11χρονος με αυτισμό βρίσκεται στο Παίδων αντί σε προνοιακή δομή

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: 11χρονος με αυτισμό βρίσκεται στο Παίδων αντί σε προνοιακή δομή Facebook Twitter
0

Έκκληση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για μεταφορά σε ειδική μονάδα ενός 11χρονου που πάσχει από βαριάς μορφής αυτισμό και φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή από τις 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ο 11χρονος «είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση, κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται νοσηλευόμενα παιδιά στη Β' Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενείται».

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, του διέθεσε αποκλειστικές, όμως «η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού». Προσθέτει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «έχει επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται περί τα 50 παιδιά». Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν λύση και για τον 11χρονο αλλά και για τα υπόλοιπα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM