ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σεισμός στην Αττική: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη δόνηση που ταρακούνησε την Αθήνα

Σεισμός στην Αττική: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη δόνηση που ταρακούνησε την Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή στο Μάτι, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Αττικής. 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:13π.μ και είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 8 χιλιόμετρα ανοικτά της Νέας Μάκρης, στον νότιο ευβοϊκό κόλπο, κοντά στο Μάτι και στη Ραφήνα.

«Είναι μία περιοχή με έντονη σεισμικότητα αλλά πολύ μικρά μεγέθη», εξήγησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για μικρά ρήγματα. «Προήλθε από μικρά ρήγματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ένα μεγάλο σεισμό». Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος η δόνηση δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον μεγάλο σεισμό της 19ης Ιουλίου

Παπαδόπουλος: Ήταν επιφανειακός σεισμός

 «Ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 8-10 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο και για αυτό έγινε αισθητός περισσότερο στην ανατολική Αττική» δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα και ιδιαίτερη ανησυχία, όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας».

  

 
Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM