Σεισμός τώρα στην Αθήνα - Ταρακουνήθηκε η Αττική

Σεισμός τώρα στην Αθήνα - Ταρακουνήθηκε η Αττική Facebook Twitter
0

Σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα στις 11:13π.μ. Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 8 χιλιόμετρα από τη Νέα Μάκρη και 29,8 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας. 

Σεισμός τώρα στην Αθήνα - Ταρακουνήθηκε η Αττική Facebook Twitter

Το ίδιο μέγεθος σεισμού δίνει και η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, που ωστόσο υπολογίζει το εστιακό βάθος στα 14,6 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον χάρτη της επιβεβαιωμένης λύσης, το επίκεντρο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης. Δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές. 

 

Σεισμός τώρα στην Αθήνα - Ταρακουνήθηκε η Αττική Facebook Twitter

Ο σεισμολόγος, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ματιού και της Ραφήνας δίνει σχετικά μικρούς σεισμούς. «Είναι μία περιοχή με έντονη σεισμικότητα αλλά πολύ μικρά μεγέθη», εξήγησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM