Σαμοθράκη: Τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου για το «χάος» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

Σαμοθράκη: Τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου για το «χάος» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Facebook Twitter
ΑΠΕ
2

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και στις λιμενικές υποδομές του νησιού, συζητήθηκαν σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η εξασφάλιση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η ισχύουσα σύμβαση). Παράλληλα τέθηκε ως στόχος η βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης για τις συμβάσεις που αφορούν στις άγονες γραμμές, με καλύτερα πλοία - συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλοίου αντικατάστασης.

Συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών και, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διατέθηκαν από σήμερα για τον σκοπό αυτό, τα πρώτα κονδύλια από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Αποφασίστηκε δε η επιτάχυνση των έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των λιμένων του νησιού.


Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε η προσθήκη κονδυλίων ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2017, στα έργα συντήρησης οδικού δικτύου, αρχικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Τέλος  ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια την προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία (αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών) κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία και, μεσοπρόθεσμα, με τη δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης - Λήμνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.


Στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο φάκελος για τα αίτια του αποκλεισμού
Σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών της διακοπής των δρομολογίων, που δημιούργησαν το πρόβλημα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε χθες σε απολογία τον ανάδοχο, ενώ η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης διαβίβασε σήμερα το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 
Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτή τη στιγμή όποιος θέλει να περάσει στη Σαμοθράκη από την Αλεξανδρούπολη, θα πρέπει να πληρώσει 25€ (50€ με επιστροφή), αντί 15,90€ που πλήρωνε πριν τη βλάβη των δύο πλοίων που πυροδότησε την κρίση.
Yποτίθεται πως αύριο θα πάρξει σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς ... Θα περίμενε κανείς πρώτα να γίνει η σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα και μετά να συνεδριάσει το διυπουργικό κλιμάκιο ... Λεπτομέρειες ... ΑΛΛΑ διαβάζω"Tέλος ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια την προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία (αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών) κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία Πηγή: www.lifo.gr"και μένω άφωνος ... Λύστε πρώτα το θέμα της σύνδεσης και μετά θα φέρουμε και Ρουμάνους και Τούρκους (που είναι πιο κοντά) και όποιον θέλετε ... γιατί οι τιμές και γενικότερες συνθήκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τους Έλληνες θα κάνουν τη Σαμοθράκη ταξίδι ζωής - πιο ακριβό και από την Καραϊβική!