Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέα στοιχεία για τη φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέα στοιχεία για τη φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική Facebook Twitter
Νέα μετεωρολογικά στοιχεία για την φονική καταιγίδα του Ιουλίου στη Χαλκιδική, δημοσιοποιεί σήμερα το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EUROKINISSI)
0

Νέα μετεωρολογικά στοιχεία για την φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική, δημοσιοποιεί σήμερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η επιστημονική ομάδα του meteo.gr συνέλεξε και ανάλυσε δορυφορικές μετρήσεις αλλά και δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται εγκατεστημένοι στη Χαλκιδική, για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου και την ενημέρωση των πολιτών. 

Εκτός από την μεγάλη οριζόντια διάμετρο της καταιγίδας, της τάξεως των 160 χιλιομέτρων, εντύπωση προκαλεί η ταχύτατη πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να πέφτει 7 βαθμούς Κελσίου μέσα σε δέκα λεπτά. Οι ισχυρότατες ριπές ανέμου έφτασαν σε ταχύτητα τα 132 χιλιόμετρα ανά ώρα και κορυφές των νεφών άγγιξαν τα 13 χιλιόμετρα σε ύψος. τέλος ιδιαίτερα έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα.

 

Η λειτουργία των σταθμών αυτών (Νέα Μηχανιώνα, Πολύγυρος, Στρατώνι, Κασσάνδρεια, Νέος Μαρμαράς) στην περιοχή δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας πλήρους εικόνας για το φαινόμενο και καταδεικνύει την προσφορά του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ και την ανάγκη για ενίσχυση και ανάπτυξη του.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM