ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή - Τα επόμενα σχέδια του Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή - Τα επόμενα σχέδια του Τσίπρα Facebook Twitter
0

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε επέλθει συμφωνία πως σήμερα θα πρέπει να γίνει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών όμως οι σημαντικότερες εσωκομματικές εξελίξεις αναμένονται από το φθινόπωρο. 

Οι πληροφορίες λένε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου πηγαίνει για το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2020. Φυσικά στη συζήτηση που έγινε χθες μπήκε ως θέμα και το είδος του συνεδρίου που θέλει να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στόχος είναι η εγγραφή μελών, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα εγγεγραμμένα μέλη στο κόμμα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την δυναμική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια κομμάτια της κοινωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των μελών του κόμματος, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει περίπου 30.000 μέλη και για να φτάσουν στο 10% των ψηφοφόρων θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν αυξηθεί περίπου κατά 140.000.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να αποκτήσει και ορισμένα χαρακτηριστικά που να του δίνουν κύρος και προοπτική για να μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις μάχες, όπως οι δημοτικές εκλογές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM