Οι προτεραιότητες Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας - Αχτσιόγλου: Παραδίδουμε μία χώρα εντελώς διαφορετική

Οι προτεραιότητες Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας - Αχτσιόγλου: Παραδίδουμε μία χώρα εντελώς διαφορετική Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Σε καλό κλίμα μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Γιάννη Βρούτση φέρεται να πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας.

 Ο νέος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, εξήγγειλε τις επείγουσες προτεραιότητες του τομέα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης που μεταξύ άλλων είναι:

-Δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Όπως ανέφερε μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, ενώ έκανε λόγο για πάνω από 250.000 εκκρεμείς συντάξεις.

-Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων και συστημάτων όπως το σύστημα Atlas και το σύστημα helios.

-Αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. 

Οι προτεραιότητες Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας - Αχτσιόγλου: Παραδίδουμε μία χώρα εντελώς διαφορετική Facebook Twitter
EUROKINISSI

Αχτσιόγλου: Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει στη ΝΔ μία χώρα εντελώς διαφορετική από εκείνη που παρέλαβε

 

«Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους, η οποία ήταν σαφής, καθαρή και απολύτως σεβαστή από όλους μας. Η ΝΔ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει στη ΝΔ μία χώρα εντελώς διαφορετική από εκείνη που παρέλαβε, πριν από 4,5 χρόνια», δήλωσε η απερχόμενη υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Παραδίδουμε μία χώρα εκτός μνημονίων, που έχει βγει οριστικά από το καθεστώς της επιτροπείας, έχει αφήσει αμετάκλητα πίσω της την απειλή της χρεοκοπίας, έχει περάσει σταθερά σε δυναμική αναπτυξιακή πορεία με εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με υγιή δημόσια οικονομικά, έχει ρυθμίσει μακροπρόθεσμα το δημόσιο χρέος της, έχει ξαναβγεί στις αγορές με επιτόκια που είχε να δει πολλά χρόνια, πριν από την κρίση. Παραδίδουμε μία χώρα που, αντί για άδεια ταμεία, έχει ένα σημαντικό απόθεμα 35 δισ. ευρώ, το οποίο της δίνει ασφάλεια και σιγουριά για την επόμενη μέρα».

Αναφερόμενη στον τομέα της εργασίας, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Παραλάβαμε μία αγορά εργασίας με την ανεργία στο 26%. Παραδίδουμε μία αγορά εργασίας που επουλώνει τις πληγές της κρίσης, έχοντας μειώσει την ανεργία κατά 8 μονάδες και έχοντας δημιουργήσει πάνω από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, με το 70% της αύξησης των θέσεων να είναι πλήρους απασχόλησης.

Επίσης, στο εξάμηνο φέτος, το ισοζύγιο των προσλήψεων-αποχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι θετικό κατά 296.000 θέσεις. Παραλάβαμε μία αγορά εργασίας στην οποία οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων είχαν ανασταλεί. Επαναφέραμε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων - την αρχή της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Από τον Αύγουστο του 2018, έχουμε επεκτείνει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε 15 κλάδους, με αυξήσεις μισθών για περισσότερους από 220.000 εργαζόμενους.

Παραλάβαμε μία αγορά εργασίας στην οποία ο κατώτατος μισθός είχε περικοπεί κατά 22% και ήταν στα 586 ευρώ, ενώ για τους νέους κάτω των 25 ετών είχε περικοπεί κατά 32% και ήταν στα 510 ευρώ. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, καταργώντας τον υποκατώτατο μισθό και ορίζοντας ως ενιαίο κατώτατο μισθό τα 650 ευρώ. Μειώσαμε πάνω από 10 μονάδες την αδήλωτη εργασία. Παραλάβαμε την αγορά εργασίας με διάχυτα φαινόμενα παραβατικότητας και απλήρωτης εργασίας. Προχωρήσαμε σε θεσμικές παρεμβάσεις, για να ενισχύσουμε την προστασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ