Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει επενδύσεις

Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει επενδύσεις Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στα «Νέα» υπογράμμισε ότι «αυτήν τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί» αναδεικνύοντας την παράμετρο της υπευθυνότητας στη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής.


Ενόψει της ανακοίνωσης της έκθεσης νομισματικής πολιτικής από την ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας θέτει την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων, σημειώνει τη θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, και στέλνει μήνυμα για μια Δημόσια Διοίκηση η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις.


«Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί και στην εφαρμογή υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και στην προώθηση μιας Δημόσιας Διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μείωση της γραφειοκρατίας, μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις», συμπλήρωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Ερευνα, Καινοτομία», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM