Τουρκική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου την ημέρα της Συνόδου Κορυφής

Τουρκική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου την ημέρα της Συνόδου Κορυφής Facebook Twitter
0

Σε μια νέα προκλητική ενέργεια προχωράει η Τουρκία, σε μια περίοδο που οι σχέσεις με την Ελλάδα κλυδωνίζονται λόγω της κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι εξέδωσαν Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για τις 20 Ιουνίου.

Είναι η ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία αναμένεται να συζητηθούν και πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. 

Όλα αυτά και ενώ το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ προχώρησε -αρχικά- σε φραστική καταδίκη της Τουρκίας για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, προαναγγέλλοντας μάλιστα και κυρώσεις στο μέλλον.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ υποστήριξε ότι ο Πορθητής έχει ξεκινήσει γεώτρηση στα ανοιχτά της Κύπρου, προαναγγέλοντας και τη συνέχεια. Την ίδια ώρα μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο και να μετάσχει σε διάλογο έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο αυστηρό μήνυμα Πάιατ το καθεστώς Ερντογάν απάντησε με νέες απειλές για τη γεώτρηση που θα κάνει το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας. «Την Πέμπτη θα του ευχηθούμε «καλό κατευόδιο»», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM