Οι ΗΠΑ απειλούν την Ε.Ε. με δασμούς 11,2 δισ. δολάριων εξαιτίας της Airbus

Οι ΗΠΑ απειλούν την Ε.Ε. με δασμούς 11,2 δισ. δολάριων εξαιτίας της Airbus Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό χθες πως σχεδιάζουν την επιβολή δασμών ύψους 11,2 δισ. δολαρίων σε μια σειρά προϊόντων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντίποινα στις επιδοτήσεις των Ευρωπαίων στην Airbus.

Για πάνω από 14 χρόνια Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον αλληλοκατηγορούνται για άδικες χρηματοδοτήσεις της Boeing από τις ΗΠΑ και της Airbus από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ανακοίνωση του χθες το γραφείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει επανειλημμένα διαπιστώσει πως οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην Airbus έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ. 

«Σήμερα το Γραφείο Εμπορίου των ΗΠΑ ξεκινάει τη διαδικασία ταυτοποίησης των ευρωπαϊκών προϊόντων, στα οποία ενδεχομένως θα επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί μέχρι η Ε.Ε. να άρει τις επιχορηγήσεις» ανακοίνωσε το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου της χώρας.

Η αμερικανική προκαταρκτική λίστα με τα προϊόντα στα οποία σχεδιάζεται η επιβολή δασμών είναι 14 σελίδες και περιλαμβάνει μια σειρά προϊόντων στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, ανάμεσα τους και το αεροσκάφος Airbus.

Στη λίστα υπάρχουν ακόμα τρόφιμα όπως ο ξιφίας, ο σολομός, τυριά, φρούτα, ελαιόλαδο, κρασιά αλλά και ενδύματα. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΙΟΝΙΟ

Οικονομία / Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη η «ιστορική συμφωνία» για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οι υπογραφές «μπήκαν» στο Ζάππειο, παρουσία Αμερικανών υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την στενή στρατηγική συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον στον τομέα της ενέργειας
LIFO NEWSROOM