Συγχαρητήρια σε Τσίπρα και Ζάεφ έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Συγχαρητήρια σε Τσίπρα και Ζάεφ έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Συγχαρητήρια έδωσαν οι ΗΠΑ στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Τα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη της Ελλάδας από τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο αναπληρωτής υπουργός Σάλιβαν επαίνεσε το θάρρος και την ηγεσία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση στην επίλυση αυτού του θέματος, η οποία θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα και θα θωρακίσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Αμερικανός υπουργός συνεχάρη επίσημα τον κ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των καθηκόντων του ΥΠΕΞ και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών και το πρωτόκολλο ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

«Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τη Συμφωνία, καθώς αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».

Νωρίτερα ο κ. Σάλιβαν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της οποίας τον συνεχάρη «για την εφαρμογή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο αναπληρωτής υπουργός επαίνεσε τον πρωθυπουργό για την ισχυρή ηγεσία που επέδειξε για την εξασφάλιση της Συμφωνίας, η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σταθερότητα και ευημερία στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο αναπληρωτής υπουργός Σάλιβαν έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ αναμένουν να καλωσορίσουν την Βόρεια Μακεδονία ως το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Διεθνή / Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, κυρίως στο κεφάλι και στα μάτια - Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί
THE LIFO TEAM
Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM