Youth Hymns με "φρικιαστικές εικόνες αγγλικής επαρχίας"

Youth Hymns με "φρικιαστικές εικόνες αγγλικής επαρχίας" Facebook Twitter
0
Youth Hymns με "φρικιαστικές εικόνες αγγλικής επαρχίας" Facebook Twitter

Αν έκανες google τη φράση Youth Hymns πριν από μερικούς μήνες, έβγαινε πρώτο ένα θρησκευτικό αμερικάνικο site με νεανικούς ύμνους. Σήμερα τις δέκα πρώτες θέσεις στα δημοφιλή του google τις έχουν καταλάβει ειδήσεις και δουλειές της δημιουργικής ομάδας Youth Hymns που φτιάχνουν βίντεο για νεαρά πανκ σχήματα. Ειδικά μετά την πρόσφατη επιτυχία των Slaves στη Μεγάλη Βρετανία, η λέξη Youth Hymns συνδέθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τα βιντεοκλίπ τους. Το The Hunter είναι σαν κομμάτι που αντέγραψες σε βιντεοκασέτα απ’ το MTV στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και το έχεις λιώσει απ’ τη χρήση.

Οι Youth Hymns δεν ξεκίνησαν φτιάχνοντας βίντεο. Η δημιουργική τριάδα που αποτελούν ο Jake, ο Johnny και ο Jolyon έπαιζαν από νωρίς σε διάφορες μπάντες κι έφτιαξαν μαζί μια δισκογραφική εταιρία πριν αρχίσουν να ασχολούνται με την σκηνοθεσία. Η μανία τους με τις VHS που έπεσε πάνω σε όλη αυτή την αναβίωση της αναλογικής εικόνας και η δυνατότητα που είχαν να φτιάχνουν φτηνά και «μοδάτα» βίντεο τους έκανε να ξεχωρίσουν και από το 2012 που έφτιαξαν το πρώτο μέχρι την επιτυχία του The Hunter έχουν φτιάξει αρκετά για ονόματα όπως οι Slaves, Maps, Big Deal και God Damn.

«Έχουμε 150 camcorders. Είναι ανθυγιεινό» λένε. Και δηλώνουν ότι έχουν τρία κομμάτια από την αγαπημένη τους κάμερα, την JVC C1 (την πολύ δημοφιλή κάμερα από το Back to the Future). Συχνά τραβούν live session με αυτές τις κάμερες και η ρετρό αισθητική που βγαίνει στο αποτέλεσμα τους έκανε ξαφνικά περιζήτητους. Πρόσφατα ξεκίνησαν να συνεργάζονται με την μεγάλη εταιρία παράγωγής Partizan με έδρα το Λονδίνο, μια πολύ μεγάλη επιτυχία για μια τόσο underground ομάδα.

«Το πρώτο μας γύρισμα κράτησε 17 ώρες» θυμούνται. «Είχαμε μόνο τέσσερις μισοχαλασμένες VHS κάμερες, έναν προτζέκτορα που πρόσθετε χρώμα, μερικούς φακούς και ένα  προϋπολογισμό 100 λιρών. Μετά από 100 τεχνικά προβλήματα και ατέλειωτη κούραση ορκιστήκαμε ότι δεν θα το ξανακάνουμε. Και να πού είμαστε τώρα».  

Στο site τους αναφέρουν ότι φτιάχνουν «φρικιαστικά βίντεο από την αγγλική επαρχία». Κι αυτές είναι μερικές δουλειές τους:

God Damn - Vultures

Lusts - Waves

Slaves - Feed The Mantaray

Zibra - Chlorine

Love Buzzard - Cash

Racetrack Gospel - Wiseblood

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλιώ Πυργάκη (1939-2021) : «Το δημοτικό, παιδί μου, δεν είναι τραγούδι για να πλένεις τα πιάτα…»

Μουσική / Φιλιώ Πυργάκη: «Το δημοτικό, παιδί μου, δεν είναι τραγούδι για να πλένεις τα πιάτα…»

«Λέω κουράστηκα, αλλά μόλις ανέβω εκεί πάνω στο παλκοσένικο γίνομαι αλλιώτικος άνθρωπος». Η κορυφαία των Ελληνικών πανηγυριών, που πέθανε σαν σήμερα το 2021, είχε μιλήσει στη LIFO για μιαν Ελλάδα που υπνοβατεί στο DNA μας.
M. HULOT
Fotis Benardo: «Εξάγουμε πολιτισμό, αλλά στην Ελλάδα δεν μας το αναγνωρίζουν»

Μουσική / Fotis Benardo: «Κανένα ΑΙ δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω, ούτε αυτά που έχω περάσει»

Είναι ο ντράμερ των Nightfall. Έκανε τη μουσική όχημα για τα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοιράστηκε τη σκηνή με θρύλους της μουσικής όπως οι Black Sabbath, οι Iron Maiden οι Kiss και οι Motorhead. Πιστεύει πολύ στη νέα μουσική σκηνή της Ελλάδας και ότι ο άνθρωπος θέλει άνθρωπο και όχι ΑΙ. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Πόσο τελικά έχει ακυρωθεί ο Morrissey;

Μουσική / Morrissey: Η συναυλία ακυρώθηκε, το beef συνεχίζεται

Η πορεία ενός από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς της εποχής μας έχει έχει στιγματιστεί από τις πολιτικές του τοποθετήσεις υπέρ ενός ακροδεξιού κόμματος, καθώς και από τις προκλητικές δηλώσεις του για ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ισλαμοφοβία και η πολιτική ορθότητα. Το κοινό χωρίζεται στα δύο. Τι πιστεύει η κάθε πλευρά;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Νταϊάνα Ρος, η βασίλισσα της μουσικής 

Μουσική / Νταϊάνα Ρος: «Θέλει χρόνο και δουλειά για να γίνεις Diva, δεν είναι τόσο απλό»

Μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες του πλανήτη, η ακαταπόνητη ερμηνεύτρια που με τη μαγνητική της παρουσία μαγεύει το κοινό, είναι ένα φαινόμενο πιο ασυνήθιστο από όσο νομίζετε. Έρχεται σε λίγες μέρες στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT
Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Μουσική / Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Το ακριτικό διαβαλκανικό φεστιβάλ του Christopher King και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεσήκωσε για άλλη μια χρονιά άτομα κάθε ηλικίας και καταγωγής με παραδοσιακή μουσική απρόσμενη και συναρπαστική.
M. HULOT
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ματούλα Κουστένη διερευνά τη σχέση του ποιητή με τον συνθέτη, την αφετηρία της δημιουργίας του μεγάλου έργου «Άξιον Εστί» και την πορεία του μέχρι την πρώτη ηχογράφηση.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Βιβλίο / Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα χρόνια, το γκρουπ έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του θρυλικού κλαμπ CBGB στη Νέα Υόρκη, κι ένα νέο βιβλίο ακολουθεί την πορεία τους από τις πρώτες τους ημέρες μέχρι το είδος εκείνο της επιτυχίας που συνήθως έρχεται με τα δικά της προβλήματα
THE LIFO TEAM
Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Μουσική / Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Η artistic και managing director της High Priority Promotions, η μόνη γυναίκα με αυτήν τη θέση στην Ελλάδα, μιλά για τις συναυλίες, τη μουσική σήμερα, τις αλλαγές σε καλλιτέχνες και κοινό και το Memory Corner με τα ιδιαίτερα vintage ρούχα, την άλλη μεγάλη της αγάπη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses».

Μουσική / Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses»

Για χρόνια η Q Lazzarus του «Goodbye Horses», μία από τις πιο αδικημένες ερμηνεύτριες στην ιστορία της ποπ μουσικής, παρέμενε μια μυστηριώδης φιγούρα, τώρα όμως ένα μουσικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή της.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Μουσική / Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Από μικρός ένιωθε αποσυνάγωγος. Πιστεύει ότι τα κόμικς είναι η μόνη μορφή τέχνης που είναι τελείως αφιλτράριστη και πιστεύει ότι η γενιά του θα μείνει στην ιστορία ως η γενιά που έχασε τα καλά πράγματα στο τσακ. Ο μουσικός Eddie Dark είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT