Kοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά

Kοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Υποθέσεις Ελλήνων διπλωματών που φέρονται να εμπλέκονταν σε παράνομο κύκλωμα έκδοσης βίζας για ασυνόδευτα παιδιά, παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς. 

Μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως κατά τη θητεία του ως ΥΠΕΞ 93 υποθέσεις έφτασαν στον εισαγγελέα για ποινικές παραβάσεις.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς συνδέει το κύκλωμα έκδοσης βίζας σε ασυνόδευτους ανήλικους με εμπόριο οργάνων. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δεν συμφωνώ ότι δεν κάναμε τίποτα. Και 93 υποθέσεις που έστειλα στον εισαγγελέα για παραβίαση του ποινικού κανόνα και μερικούς διπλωμάτες που έφτασαν στη φυλακή επειδή έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα μικρά. Ξέρετε τι σημαίνει βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά; Σημαίνει εμπόριο οργάνων. Και μόνο αυτό ότι έσωσα μερικές ψυχές θα κοιμηθώ ήσυχα όταν τελειώσει η ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Κοτζιάς ήταν η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση της κυβέρνησης Σύριζα. Με πολλή εγωπάθεια (σχεδόν Βενιζέλος) αλλά διαμετρήματος πολύ μεγαλύτερου του μέσου όρου της παρούσας κυβέρνησης.