Tomoe:δημιουργική γιαπωνέζικη κουζίνα

Tomoe:δημιουργική γιαπωνέζικη κουζίνα Facebook Twitter
Τuna Τataki
0

Στο σχετικά φρέσκο Tomoe στην Κηφισιά την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο γνωστός σεφ Χρόνης Δαμαλάς και η ομάδα του. Νέα πιάτα έχουν προστεθεί στον κατάλογο, που στόχο έχουν να κάνουν συναρπαστική την εμπειρία της γιαπωνέζικης κουζίνας. Στο παιχνίδι της γεύσης θα σας βάλουν όμορφα τα ceviche, με απολαυστικά θαλασσινά μαριναρισμένα σε λάιμ με τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο. Ακονίστε τα τσοπ-στικς για τη συνέχεια, με το καινούργιο πιάτο, το Τuna Τataki (€16), όπου ο ελαφρά ψημένος τόνος συνδυάζεται με καπνιστή μελιτζάνα, χέλι και ντομάτα. Εντυπωσιάζει η ισορροπία γεύσεων. Ευχάριστη και δροσερή αποδεικνύεται η σαλάτα Κani με ψίχα από βασιλικό καβούρι, noodles και μαριναρισμένα φύκια. Στο ολοκαίνουργιο πιάτο Βuta (€18), το μαστόρικα φτιαγμένο τραγανό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτα, ενισχυμένο με σόγια και τζίντζερ, μας άρεσε. Στο πνεύμα της άνοιξης είναι τα Harumaki (€19), ανοιξιάτικα ρολά που τρώγονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωραία και ταιριαστή η πινελιά με τσίλι και χυμό γιούζου στις γυαλιστερές Κai (€12). Φυσικά, υπάρχει πάντα η κλασική επιλογή του σούσι: shasimi, nigiri και rolls που συνοδεύονται με ιδιαίτερα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αχιλλέας Καραουλάνης. Γλυκό φινάλε με ένα ενδιαφέρον και ανάλαφρο γλυκό, το Νamelaka (€9), που συνδυάζει λευκή σοκολάτα με φρέσκες φράουλες, μπισκότο αμυγδάλου και κουμκουάτ. Στο Tomoe απολαμβάνεις, εκτός από το φαγητό, και το περιβάλλον ηρεμίας και ενεργειακής ισορροπίας, με τους άνετους καναπέδες, το εντυπωσιακό ενυδρείο και τον ήχο του τρεχούμενου νερού που σε χαλαρώνει. Οι άνθρωποι του Tomoe θέλουν η γιαπωνέζικη κουζίνα να είναι προσιτή σε όλους κι έτσι προτείνουν ένα ξεχωριστό μενού γνωριμίας 4 πιάτων με 24ευρώ.

Tomoe:δημιουργική γιαπωνέζικη κουζίνα Facebook Twitter

☛ Τomoe, Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 210 8013553

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT