Eurogroup: Υπό εξέταση ο ελληνικός προϋπολογισμός και το πώς θα δαπανηθεί το υπερπλεόνασμα

Eurogroup: Υπό εξέταση ο ελληνικός προϋπολογισμός και το πώς θα δαπανηθεί το υπερπλεόνασμα Facebook Twitter
0

Υπό εξέταση βρίσκεται ο ελληνικός Προϋπολογισμός για το 2019, προκειμένου να υπολογιστεί το υπερπλεόνασμα και να συμφωνηθεί το πώς αυτό θα δαπανηθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup, σχετικά με τα θετικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν αμφισβητείται, και υπό συζητήση βρισκονται μόνο τα μέτρα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που έχει η Ελλάδα.

Από την πλευρά του, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις έξι χώρες στις οποίες ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και αυτή τη στιγμή εξετάζεται το πώς θα χρησιμοποιηθεί το υπερπλεόνασμα.

Ο Π. Μοσκοβισί, σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν είχε «συγκεκριμένες παρατηρήσεις» για τον ελληνικό Προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί «καλό σημάδι», δεδομένου ότι συμμετέχει για πρώτη φορά στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

«Θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αναγκαία προϋπόθεση είναι να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχει» και ότι τώρα εξετάζεται το πόσο μεγάλος είναι αυτός ο χώρος και πώς θα χρησιμοποιηθεί.

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως «οι προηγούμενες δεσμεύσεις θα πρέπει να τηρούνται, ή να συζητώνται με τους θεσμούς».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM