Η Comcast εξαγόρασε τη Sky

Η Comcast εξαγόρασε τη Sky Facebook Twitter
0

H αμερικανική εταιρεία Comcast εξαγόρασε την βρετανική εταιρία συνδρομητικής τηλεόρασης Sky, επικρατώντας στον σχετικό διαγωνισμό επί της 21st Century Fox, του Ρούπερτ Μέρντοκ. 

H προσφορά της Comcast ήταν 17,28 στερλίνες ανά μετοχή, κάτι που κάνει το συνολικό τίμημα της εξαγοράς να ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια στερλίνες (34 δισ. ευρώ).

Η Comcast έχει δώσει διορία στους μετόχους της Sky ως τις 11 Οκτωβρίου να αποδεχθούν την προσφορά της. Η ανεξάρτητη επιτροπή της Sky πάντως έχει ομόφωνα προτείνει αποδοχή της προσφοράς. 

Στην Comcast ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC Universal και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συνδρομητικών καναλιών στις ΗΠΑ.

Με την απόκτηση της Sky, η Comcast θα γίνει ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης παγκοσμίως, με περίπου 52 εκατομμύρια πελάτες, αφού προσθέσει τα 23 εκατομμύρια συνδρομητές της Sky.

Mε πληροφορίες από CNN

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το «Bad Boy» ντοκιμαντέρ

TV & Media / Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το ντοκιμαντέρ «Bad Boy»

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την αγωγή των 100 εκατ. δολαρίων που είχε καταθέσει ο Sean “Diddy” Combs κατά του NBCUniversal και του Peacock για το ντοκιμαντέρ Diddy: The Making of a Bad Boy, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως το φιλμ ήταν αυτό που του κατέστρεψε τη φήμη.
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM