Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
0
Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Στο Baku, εκτός από το φαγητό, θα απολαύσεις το πραγματικά χαλαρωτικό περιβάλλον, τη φιλοξενία και την αληθινή φροντίδα.

Τα καινούργια πιάτα που παρουσίασε στο χειμερινό του μενού το Baku, το εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη, επιβεβαιώνουν τη συνεχή βελτίωση που χαρακτηρίζει την κουζίνα του γνωστού ξενοδοχείου στην πορεία του χρόνου. Ταυτόχρονα δικαιώνουν τις επιλογές που έχουν γίνει στη νέα εποχή του, με τον Παναγιώτη Γιακαλή στη θέση του executive chef, ο οποίος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των επιδόσεων αλλά και των προσδοκιών που γεννούν. Η κουζίνα του Baku είναι ταυτόχρονα οικεία, εκλεπτυσμένη, προσιτά δημιουργική και άψογη τεχνικά. Ιδιαίτερα σημαντικό για το εστιατόριο είναι το γεγονός ότι έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς η φάρμα του που έχει δημιουργηθεί στα Καλύβια, επιτρέποντας την παραγωγή ικανής ποσότητας ελεγχόμενων πρώτων υλών για την κουζίνα.

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι με λευκό ταραμά, σοταρισμένο καλαμάρι και αχινοσαλάτα.

Η μαγειρική τέχνη του σεφ και το πάθος του αποκαλύπτονται στα πιάτα του που θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες. Εξαιρετικό πιάτο αποδεικνύεται η σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο Βraise πάνω σε πουρέ από μανιτάρια πορτσίνι και δίπλα μια φινετσάτη μπρουσκέτα με πατέ φουαγκρά που συνοδεύεται όμορφα με τσάτνεϊ αχλαδιού. Εξίσου ψηλά στην κλίμακα της γευστικής αξιολόγησης ανεβαίνει και το ταρτάρ από δύο είδη σολομού (gravlax και μαριναρισμένο),που πάνω του αναπαυόταν μια χρυσαφένια μπάλα από κρούστα ψωμιού, η καρδιά της οποίας αποκάλυπτε κρόκο αυγού και το σύνολο έδενε με διακριτική σος γιαουρτιού και γουασάμπι. Γευστικό και ισορροπημένο ήρθε και το λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι, όπου την ένταση χάριζε ο λευκός ταραμάς, κάνοντας ωραίο γάμο με το σοταρισμένο καλαμάρι, και μια πινελιά θάλασσας που έδινε η αχινοσαλάτα. Ανάλαφρο το επιδόρπιο, με πρωταγωνιστές τα εσπεριδοειδή που χάριζαν τα αρώματα και τη γεύση τους στο μιλφέιγ λεμονιού, το οποίο συνόδευε φιλέτο πορτοκαλιού και παγωτό από Grand Marnier. Στο Baku, εκτός από το φαγητό, θα απολαύσεις το πραγματικά χαλαρωτικό περιβάλλον, τη φιλοξενία και την αληθινή φροντίδα.

☛ Baku, Λητούς 11, Βουλιαγμένη (ξενοδοχείο The Margi), 210 9670924

Κουζίνα οικεία και εκλεπτυσμένη Facebook Twitter
Μιλφέιγ λεμονιού με φιλέτο πορτοκαλιού και παγωτό από Grand Marnier.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ