Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο Taste of Athens συμμετέχουν κορυφαίοι σεφ, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους
0

Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ του πλανήτη που διοργανώνεται σε περισσότερες από 20 μητροπόλεις-γαστρονομικούς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, απ' όπου ξεκίνησε, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Χονγκ-Κονγκ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να εγκαινιάσει την ελληνική του εκδοχή στο καταλληλότερο σημείο της πόλης.


Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (μεταξύ των οποίων και κάποια βραβευμένα με αστέρια Michelin) που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές.


Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε γεύσεις από τη Σπονδή με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, τη Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο του εγχείρημα, το μπιστρό Bites & Wine, σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezené του Άρη Βεζενέ και τη νέα του πρόταση, τη γιαπωνέζικη παμπ «Birdman», σε συνεργασία με τον σεφ Takaaki Otsuka, το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο.


Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει, όμως, το πρώτο Taste of Athens δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα events θα πλαισιώνουν τη διοργάνωση, με βασικό το Taste Theatre, ένα ειδικά διαμορφωμένο stage όπου ο σεφ του Nolan και κριτής του ελληνικού «Masterchef» Σωτήρης Κοντιζάς θα υποδεχτεί στη σκηνή σημαντικά ονόματα της διεθνούς και ελληνικής γαστρονομίας, όπως ο διάσημος Ελληνοαυστραλός George Calombaris, ο πολυβραβευμένος Γάλλος Pascal Aussignac, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω της πολυετούς συνεργασίας του με τη Σπονδή Γάλλος Arnaud Bignon, ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που αναδείχτηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου στον φετινό διαγωνισμό του S.Pellegrino «Υoung Chef 2018», ο δραστήριος Ανδρέας Λαγός, η διακεκριμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Ντίνα Νικολάου, ο αγαπητός Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Κιλτσικσής του δημοφιλούς αθηναϊκού street food εστιατορίου Feyrouz.


Φυσικά, το Taste of Athens δεν θα μπορούσε να παραλείψει από τους κύκλους του την κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης βραβευμένοι Έλληνες bartenders (όπως οι νικητές του ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας) θα συμμετάσχουν σε μία σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες και μυώντας το κοινό στην τέχνη τους.


Ειδικά DJ sets, περιηγήσεις στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών, δραστηριότητες για παιδιά και ένα VIP lounge ολοκληρώνουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία.

Info

Taste of Athens

27-30/9

Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)

Κανονικό Εισιτήριο: €15

VIP Εισιτήριο: €45

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δύο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα: 12:00-16:00 & 18:30-22:30.

Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, εκτός της αγοράς εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για πληρωμή και με μετρητά.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ