Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Taste of Athens: το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα Facebook Twitter
Στο Taste of Athens συμμετέχουν κορυφαίοι σεφ, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους
0

Το Taste of Athens, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ του πλανήτη που διοργανώνεται σε περισσότερες από 20 μητροπόλεις-γαστρονομικούς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, απ' όπου ξεκίνησε, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Χονγκ-Κονγκ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να εγκαινιάσει την ελληνική του εκδοχή στο καταλληλότερο σημείο της πόλης.


Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (μεταξύ των οποίων και κάποια βραβευμένα με αστέρια Michelin) που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται 12 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια που θα εγκαταστήσουν ισάριθμα pop-up κιόσκια, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα τους σε προνομιακές τιμές.


Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε γεύσεις από τη Σπονδή με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, τη Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο του εγχείρημα, το μπιστρό Bites & Wine, σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezené του Άρη Βεζενέ και τη νέα του πρόταση, τη γιαπωνέζικη παμπ «Birdman», σε συνεργασία με τον σεφ Takaaki Otsuka, το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο.


Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει, όμως, το πρώτο Taste of Athens δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα events θα πλαισιώνουν τη διοργάνωση, με βασικό το Taste Theatre, ένα ειδικά διαμορφωμένο stage όπου ο σεφ του Nolan και κριτής του ελληνικού «Masterchef» Σωτήρης Κοντιζάς θα υποδεχτεί στη σκηνή σημαντικά ονόματα της διεθνούς και ελληνικής γαστρονομίας, όπως ο διάσημος Ελληνοαυστραλός George Calombaris, ο πολυβραβευμένος Γάλλος Pascal Aussignac, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω της πολυετούς συνεργασίας του με τη Σπονδή Γάλλος Arnaud Bignon, ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που αναδείχτηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου στον φετινό διαγωνισμό του S.Pellegrino «Υoung Chef 2018», ο δραστήριος Ανδρέας Λαγός, η διακεκριμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Ντίνα Νικολάου, ο αγαπητός Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Κιλτσικσής του δημοφιλούς αθηναϊκού street food εστιατορίου Feyrouz.


Φυσικά, το Taste of Athens δεν θα μπορούσε να παραλείψει από τους κύκλους του την κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης βραβευμένοι Έλληνες bartenders (όπως οι νικητές του ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας) θα συμμετάσχουν σε μία σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες fine drinking εμπειρίες και μυώντας το κοινό στην τέχνη τους.


Ειδικά DJ sets, περιηγήσεις στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών, δραστηριότητες για παιδιά και ένα VIP lounge ολοκληρώνουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία.

Info

Taste of Athens

27-30/9

Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα)

Κανονικό Εισιτήριο: €15

VIP Εισιτήριο: €45

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δύο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα: 12:00-16:00 & 18:30-22:30.

Τα πιάτα στο Taste of Athens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 έως 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, εκτός της αγοράς εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για πληρωμή και με μετρητά.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ