Τσακαλώτος σε Σολτς-Μοσκοβισί: Yπάρχει δημοσιονομικός χώρoς και για τα επόμενα χρόνια

Τσακαλώτος σε Σολτς-Μοσκοβισί: Yπάρχει δημοσιονομικός χώρoς και για τα επόμενα χρόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με τον ομόλογό του της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο ΥΠΟΙΚ εξέθεσε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια.

Όπως ανέφερε, το ακριβές μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην ιστοσελίδα newpost.gr, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο, δηλαδή μακροπρόθεσμα δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΙΟΝΙΟ

Οικονομία / Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη η «ιστορική συμφωνία» για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οι υπογραφές «μπήκαν» στο Ζάππειο, παρουσία Αμερικανών υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την στενή στρατηγική συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον στον τομέα της ενέργειας
LIFO NEWSROOM