To Κρεατοπωλείο

To Κρεατοπωλείο Facebook Twitter
0
To Κρεατοπωλείο Facebook Twitter
Ο ανοιχτόκαρδος και όμορφα διαμορφωμένος χώρος με τα θερμά χρώματα, τις προθήκες κρασιού και την άπλετη θέα στη θάλασσα δέχεται κάθε χρόνο μικρές διακοσμητικές αναβαθμίσεις, με αποτέλεσμα να διατηρεί τη φρεσκάδα του... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO


Η επέλαση των κρεατάδικων
που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια σε πολλά μέτωπα –από τα πειραγμένα σουβλατζίδικα και τις ψαγμένες χασαποταβέρνες έως τα μπεργκεράδικα και τα steak house με άρωμα made in USA– δεν άφηνε πάντοτε τις καλύτερες εντυπώσεις στη γεύση μας. Πολλά τα ατοπήματα, που είχαν να κάνουν κυρίως με τις ευκαιριακές και στερούμενες γνώσης, εμπειρίας ή καλής πρώτης ύλης προσεγγίσεις του θέματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον αξίζουν ειδική αναφορά οι προσπάθειες που δείχνουν να κερδίζουν το αρχικό στοίχημα μακροημέρευσης. Μπαίνοντας στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, το Κρεατοπωλείο στην Πειραϊκή συνεχίζει να επιβεβαιώνει τις καλές εντυπώσεις που άφησε με τα πρώτα του βήματα. Ο ανοιχτόκαρδος και όμορφα διαμορφωμένος χώρος με τα θερμά χρώματα, τις προθήκες κρασιού και την άπλετη θέα στη θάλασσα δέχεται κάθε χρόνο μικρές διακοσμητικές αναβαθμίσεις, με αποτέλεσμα να διατηρεί τη φρεσκάδα του, ενώ στο φαγητό η αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης δεν έχασε ποτέ την αρχική της ένταση και τα καινούργια πιάτα που προκύπτουν από τις ανανεώσεις του καταλόγου βελτιώνουν συνέχεια την εικόνα. Στα θετικά του εστιατορίου η μεγάλη εξέλιξη που έχει καταγραφεί στην οινική του λίστα, καθώς στη λίστα κρασιών του βρίσκεις πλέον εξαιρετικές επιλογές, σε πολύ καλή τιμολόγηση.

To Κρεατοπωλείο Facebook Twitter
Σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, ντοματίνια, μπόλικο καβουρντισμένο κουκουνάρι, φλοίδες γραβιέρας Νάξου και κομμάτια ψημένης αραβικής πίτας.Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

Πίσω από την προσπάθεια του Κρεατοπωλείου σε όλα τα επίπεδα βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του, Άρης Βαβάσης, ο οποίος φροντίζει να καλύπτει με κέφι κάθε επιθυμία σου. Πλούσια, με ολόφρεσκα τα λαχανικά ήρθε η σαλάτα (€7,90) με ρόκα, σπανάκι, ντοματίνια, μπόλικο καβουρντισμένο κουκουνάρι, φλοίδες γραβιέρας Νάξου και κομμάτια ψημένης αραβικής πίτας. Ακολούθησε αληθινή καλοφτιαγμένη και χειροποίητη θρακιώτικη τυροκαυτερή με μπούκοβο (€4,50), που σε οδηγεί με τα ζεστά και αφράτα πιτάκια σε άπειρες βούτες. Όμορφα σερβιρισμένο έρχεται και το χαλούμι (€6,70), περασμένο σε σουβλάκι με ντομάτα και ψημένο στη σχάρα, μαστιχωτό και με ευχάριστες νότες μοσχολέμονου. Οι τηγανητές φρέσκες πατάτες (€3,10), κομμένες σε ροδέλες, είναι κολασμένες. Αν ξεκινήσεις, δεν σταματάς. Το πιάτο ημέρας ήταν ένα εκπληκτικό κριθαράκι με λεπτοκομμένο μοσχάρι, κολοκύθι και ξύσμα λεμονιού (€10), υπέροχα μελωμένο με την τεχνική του ριζότο – το κριθαράκι τού χάριζε εκείνη την οικεία γεύση των ζυμαρικών με την πλούσια νοστιμάδα. Σε ένα κρεατοφαγικό εστιατόριο οι ορκισμένοι λάτρεις της «σάρκας» αναζητούν την καλή ποιότητα και τη μαεστρία στο ψήσιμο. Το Κρεατοπωλείον μπορεί με άνεση να ανταποκριθεί και στους πιο δυνατούς παίχτες. Πήραμε γενναίες δόσεις από τα καινούργια πιάτα και ευπειθώς αναφέρω την εξαιρετική ταλιάτα (€20) ψημένη διακριτικά, όπως ακριβώς τη ζητήσαμε, που άφηνε, σε κάθε μπουκιά, τη βαθιά νοστιμιά του ζουμερού κρέατος. Θαυμάσιο ήρθε το ψητό διάφραγμα (€23,40). Πρόκειται για μία από τις ενδιαφέρουσες κοπές βοδινού κρέατος, με γευστικό βάθος και αγριωπή τρυφεράδα. Τη σύγχρονη φιλοσοφία της κρεατοφαγίας συμπληρώνει το πληθωρικό Rib Εye (€19,50), που ζητά δίπλα του ένα δυνατό ερυθρό οινικό συνοδό. Καλοφτιαγμένο φαγητό, ανθρώπινη περιποίηση και λογική τιμολόγηση συνθέτουν την επιτυχία του μαγαζιού και αυτό φαίνεται από τον κόσμο που καθημερινά το τιμά.

☛ Κρεατοπωλείο, Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Φρεαττύδα, Πειραιάς, 210 4520720

 

To Κρεατοπωλείο Facebook Twitter
Εξαιρετική ταλιάτα ψημένη διακριτικά, όπως ακριβώς τη ζητήσαμε, που άφηνε, σε κάθε μπουκιά, τη βαθιά νοστιμιά του ζουμερού κρέατος... Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM