Σκουρλέτης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να το πάει μέχρι τέλος με τα αυθαίρετα

Σκουρλέτης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να το πάει μέχρι τέλος με τα αυθαίρετα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνουμε αλλιώς», «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», «οφείλουμε να το πάμε μέχρι τέλος» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο «Στο Κόκκινο» για τα αυθαίρετα.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει ότι αυτά που συνέβησαν βασίζονται κυρίως στην κακή οργάνωση, μη ανταπόκριση, έλλειψη μέσων, λάθος εκτιμήσεις. Ανέφερε ότι ήδη εκπονείται πόρισμα για «τη διακρίβωση και αποτίμηση αιτιών και ευθυνών».

Το πόρισμα, επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης θα βγει «συντεταγμένα με προσεκτικό τρόπο» για να έχει και αξία όχι μόνο για επικοινωνιακή εκτόνωση «αλλά για να βγάλουμε τα πιο χρήσιμα και πιο σωστά αποτελέσματα».

Ακόμη ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση για την αναθεώρηση της Πολιτικής Προστασίας έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασία του Πολίτη και το Κέντρου Μελετών Ασφάλειας πριν από την τραγωδία.

Όπως και το υπουργείο Εσωτερικών, όπου στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση , τον «Κλεισθένης Ι» γίνεται αποσαφήνιση για διαχείριση, καθαρισμό, αστυνόμευση ρεμάτων με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας «και αυτό λύνει τεράστια προβλήματα».

Επίσης υπενθύμισε ότι για θέματα δομημένου Περιβάλλοντος ο σχετικός νόμος του 2017 του υπουργείου Περιβάλλοντος «έριξε μια μπάρα», δεν επιτρέπει νομιμοποιήσεις ακινήτων μετά το 2011 σε ρέματα, δασική περιοχή, αιγιαλό, αναδασωτέα περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία και των παρατηρητριών δόμησης για να αντιμετωπιστεί και το θέμα των αρμοδιοτήτων και των αλληλοεπικαλύψεων στο θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων που είχαν μέχρι τώρα Δήμος και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Για τις 3.500 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, είπε πως γι' αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε πολυετή αναμονή δέκα έως και 20 χρόνια για να τελεσιδικήσουν.

«Είναι αφέλεια να θεωρούμε ότι 3.500 αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν τους επόμενους μήνες» εξήγησε ο υπουργός «γι' αυτό προτεραιοποιούμε».

Τέλος , υπογράμμισε ότι «πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια παραλυτική κατάσταση, αυτό που ονομάζουμε 'βαθύ κράτος', όπου ναι μεν αλλά, δεν υπάρχουν και τα αντίστοιχα συστήματα και η διαφάνεια για να δεις ποιος φάκελος έχει κρυφτεί κάτω από τα συρτάρια».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ