Λύρειο Ίδρυμα: «Ευτυχώς που έλειπαν τα παιδιά» λέει η ηγουμένη

Λύρειο Ίδρυμα: «Ευτυχώς που έλειπαν τα παιδιά» λέει η ηγουμένη Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Το Λύρειο Ίδρυμα καταστράφηκε από τις πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Φιλοξενούσε παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίοι τώρα έχουν μεταφερθεί σε δομές του δήμου Ραφήνας.

H ηγουμένη Μαρία συγκλονίζει με τις περιγραφές της για τις στιγμές που έζησαν όταν η πυρκαγιά περικύκλωνε το κτίριο.

«Ήταν πολύ λίγα τα παιδιά. Ευτυχώς που τα περισσότερα έλειπαν, γιατί δεν ξέρω με τον πανικό που θα έπιανε τα πιτσιρίκια αν θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε τόσο γρήγορα» περιγράφει στην τηλεόραση του Alpha, λέγοντας πως «στο τελευταίο αυτοκίνητο με το οποίο φύγαμε, η φωτιά είχε πιάσει ήδη έξω από τα πεύκα».

Ιδιαίτερη είναι η αναφορά της ηγουμένης στον Σπύρο Κάκαρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει.

«Ο Σπύρος Κάκαρης έπαιζε με τα παιδιά, πήγαιναν σε αγώνες» λέει, προσθέτοντας πως «έδωσε τη ζωή του να μας βοηθήσει».

Πάντως, η ίδια δηλώνει αισιόδοξη για την αποκατάσταση του Ιδρύματος εξαιτίας του κύματος αλληλεγγύης που έχει εκδηλωθεί.

«Απλός κόσμος παίρνει και λέει ότι κατέθεσε 50 ευρώ, 100 ευρώ, 20 ευρώ. Είναι άνθρωποι που στερούνται και προσπαθούν να βοηθήσουν και είναι πολύ συγκινητικό.

Σιγά-σιγά θα ξαναγίνουν. Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Και δεν μας αφήνει ο κόσμος να απελπιστούμε με τη βοήθεια που μας δίνει» επισημαίνει.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία αναφέρει πως δόθηκαν στον τραγουδιστή σημαντικά ποσά για οικιακή βοηθό, έξοδα διαβίωσης, φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο και για αγορές ρούχων αξίας περίπου 40.000 ευρώ
THE LIFO TEAM