Για πρώτη φορά και μόνο ένα βράδυ η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σινεμά

Για πρώτη φορά και μόνο ένα βράδυ η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σινεμά Facebook Twitter
0

Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μετατράπηκε χθες Κυριακή για πρώτη φορά και μόνο ένα βράδυ σε μια τεράστια κινηματογραφική αίθουσα, όπου και προβλήθηκε η ταινίας «Les Visiteurs», παρουσία ενός εκ των πρωταγωνιστών της, του Ζαν Ρενό.

Οι ήρωες της ταινίας βρέθηκαν ξανά μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου σε μια εντυπωσιακή οθόνη 180 τετραγωνικών μέτρων, τεχνολογίας LED, υψηλής ευκρίνειας και βάρους 6 τόνων που στηριζόταν σε γερανό, σε ύψος 30 μέτρων.

Η διάσημη λεωφόρος έκλεισε για την κυκλοφορία λόγω της εκδήλωσης.

Dément #LesVisiteurs #UnDimancheAuCinema #ChampsElysees @gaumont_ #GrosKiffe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Quentin Becker (@tintin186) στις


Με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Επιτροπής των Ηλυσίων Πεδίων, η πρωτοφανής υπαίθρια προβολή οργανώθηκε με αφορμή τη Γιορτή του Κινηματογράφου που δίνει τη δυνατότητα στους σινεφίλ έως τις 4 Ιουλίου να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες στη Γαλλία πληρώνοντας 4 ευρώ για κάθε προβολή.

Jean Reno vu d'en bas. #undimancheaucinema #ubibene

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη B&A (@ba_prod) στις


Παρουσία του πρώην υπουργού Πολιτισμού Τζακ Λανγκ, 1.700 τυχεροί που επιλέχθηκαν με κλήρωση έπειτα από τη συμμετοχή τους σε δημοσκόπηση, και χιλιάδες περαστικοί και τουρίστες, παρακολούθησαν την καλτ ταινία του Ζαν Μαρί Πουαρέ που βγήκε στις αίθουσες πριν από 25 χρόνια.

Για την προβολή της ταινίας, είχαν τοποθετηθεί σεζλόνγκ σε όλο το πλάτος της λεωφόρου. Οι παράδρομοι της Σανζ-Ελιζέ ήταν διαθέσιμοι στο ευρύ κοινό καθώς και από εκεί η ορατότητα ήταν τέλεια.

Συνολικά 16.000 άνθρωποι μετείχαν στη δημοσκόπηση για να επιλεγεί η ταινία που επρόκειτο να προβληθεί το βράδυ της Κυριακής.



Το «Les Visiteurs» του Ζαν-Μαρί Πουαρέ που βγήκε στις αίθουσες το 1993 επικράτησε των επίσης καλτ ταινιών «La Folie des Grandeurs» (Η τρέλα του μεγαλείου/1971) και «La Gloire de Mon Pere» (Η δόξα του πατέρα μου/1990) της γαλλικής έβδομης τέχνης.

«Είναι απίστευτο να κάθεσαι στη Σανζ-Ελιζέ για να δεις ταινία. Ήρθα μαζί με τις βαφτιστήρες μου 6 και 9 ετών. Όλοι είναι συνεπαρμένοι», είπε μια από τις τυχερές της κλήρωσης.

Πριν αρχίσει η υπαίθρια προβολή, πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη σκηνές από τις διασημότερες γαλλικές και ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στην κοσμοπολίτικη λεωφόρο του Παρισιού μετά την εφεύρεση του κινηματογράφου.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM