Κίνα: Άντρας σκότωσε με μαχαίρι δύο παιδιά σε δημοτικό σχολείο- Ήταν άνεργος και οργισμένος με την κοινωνία

Κίνα: Άντρας σκότωσε με μαχαίρι δύο παιδιά σε δημοτικό σχολείο- Ήταν άνεργος και οργισμένος με την κοινωνία Facebook Twitter
1

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε στους μαθητές στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή Σούχουϊ στην κεντρική Σανγκάη, σκοτώνοντας δύο παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 29χρονος επιτέθηκε σε τρία αγόρια και μια μητέρα με ένα μαχαίρι για λαχανικά γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η αστυνομία της Σούχουϊ στον επίσημο λογαριασμό της στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Τα θύματα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά τα δύο παιδιά υπέκυψαν στα τραύματά τους, πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι δεν απειλείται η ζωή του τρίτου αγοριού και της μητέρας στην οποία επιτέθηκε επίσης ο 29χρονος.

Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη επιτόπου, είναι άνεργος και οργισμένος με την κοινωνία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Weibo δείχνει κάποιους να δένουν τον επιτιθέμενο με σκοινιά πάνω σε ένα πεζοδρόμιο.

Κίνα: Άντρας σκότωσε με μαχαίρι δύο παιδιά σε δημοτικό σχολείο- Ήταν άνεργος και οργισμένος με την κοινωνία Facebook Twitter

Τα βίαια εγκλήματα σπανίζουν στην Κίνα σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις στις οποίες η ασφάλεια είναι μεγάλη.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί κάποιες επιθέσεις με μαχαίρι ή τσεκούρι, πολλές με στόχο παιδιά.

Τον Απρίλιο ένας 28χρονος που μισούσε τα παιδιά μετά τον σχολικό εκφοβισμό που είχε υποστεί ο ίδιος όταν πήγαινε σχολείο, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επτά μαθητές γυμνασίου στην Κίνα, οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους αποδίδονται συχνά σε ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή προσωπικά πάθη.

Τα μαχαίρια είναι το όπλο που χρησιμοποιείται συνήθως επειδή οι έλεγχοι για τα όπλα είναι εξαιρετικά αυστηροί στην Κίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια