Μήνυμα του ΔΝΤ ότι δεν έχει τελειώσει με την Ελλάδα

Μήνυμα του ΔΝΤ ότι δεν έχει τελειώσει με την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
0

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ συνεχίζονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις σε Euro-working Group και Washington Group.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, επισήμανε ότι το Ταμείο συμμετέχει «πολύ ενεργά» ώστε να αποσπάσει από τους Ευρωπαίους την «απαραίτητη ελάφρυνση χρέους» για την Ελλάδα.

Ο Ράις γνωστοποίησε ότι το ΔΝΤ εκπροσωπείται στο Washington Group στο Παρίσι από ανώτερα στελέχη του - τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος Πόουλ Τόμσεν και τον επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν.

Στέλνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι το Ταμείο δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από τις αξιώσεις του για επιμήκυνση ορισμένων δανείων και αυτόματη εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης, ο κ. Ράις υπογράμμισε πως ο οργανισμός θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, με γνώμονα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα εκταμιεύσει τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα, αν οι εταίροι δεν συμφωνήσουν σε μέτρα που θα διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Για την ώρα πάντως, ο Ράις δεν διευκρινίζει τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει το ΔΝΤ στη μεταμνημονιακή εποπτεία - ιδίως στο σενάριο όπου δεν επιτυγχάνεται συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη ρύθμιση του χρέους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM
ΑΑΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν οι προεκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. πολίτες - Πώς και μέχρι πότε να τις διορθώσετε

Σε περίπτωση που τα στοιχεία των προεκκαθαρισμένων δηλώσεων είναι λανθασμένα ή ελλιπή, οι φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, προκειμένου να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τα σωστά δεδομένα
THE LIFO TEAM
11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM