Σεντένο: Μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους «εφόσον είναι αναγκαίο»

Σεντένο: Μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους «εφόσον είναι αναγκαίο» Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους «εφόσον είναι αναγκαίο», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, στην καθιερωμένη επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σχετικά με τα αποτελέσματα του προηγούμενου Eurogroup.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι στο Eurogroup του Μαΐου, οι υπουργοί Οικονομικών αντάλλαξαν απόψεις για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που θα εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος, εφόσον είναι αναγκαίο, και υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.


Υπενθυμίζει, επίσης, ότι δόθηκε εντολή στους θεσμούς να προετοιμάσουν την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, πάνω στην οποία θα βασιστούν τα πιθανά μέτρα για το χρέος.

Στην επιστολή του, ο Σεντένο υπενθυμίζει ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου επιβεβαιώθηκε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται για την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM», προσθέτει ο Μ. Σεντένο και υπενθυμίζει:

«Καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν όλα τα προαπαιτούμενα εγκαίρως ως την επόμενη συνάντησή μας τον Ιούνιο. Αυτό θα μας επιτρέψει τον Ιούνιο να πάρουμε μια πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των δανείων».

Tέλος, ο Μ. Σεντένο υπενθυμίζει ότι ζητήθηκε από το Euroworking Group, να εργαστεί τις επόμενες εβδομάδες πάνω σε όλες τις παραμέτρους, που θα διασφαλίσουν την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM