Μήνυση στους γονείς του Δημήτρη Παγουρτζή- Κατηγορούνται πως φέρουν επίσης ευθύνη για την επίθεση

Μήνυση στους γονείς του Δημήτρη Παγουρτζή- Κατηγορούνται πως φέρουν επίσης ευθύνη για την επίθεση Facebook Twitter
0

Οι γονείς του Δημήτρη Παγουρτζή, δράστη της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο του Τέξας, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 13, κατηγορούνται από τους γονείς ενός εκ των θυμάτων ότι φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονιών του ελληνικής καταγωγής μαθητή, υποστηρίζοντας πως ο πατέρας του δεν είχε ασφαλίσει επαρκώς και σωστά τα όπλα που είχε μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο Παγουρτζής να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, ο Παγουρτζής στην αιματηρή επίθεση στο σχολείο του χρησιμοποίησε μια καραμπίνα και ένα πιστόλι, το οποίο άνηκε στον πατέρα του και φυλασσόταν σε μια ντουλάπα στο σπίτι του.

Στο Τέξας είναι παράνομο να φυλάσσονται όπλα σε εύκολα προσβάσιμους χώρους ενός σπιτιού, όταν σε αυτό κατοικούν άτομα κάτω των 17 ετών. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, αλλά αφορούν περιστάσεις όπου ο έφηβος βρίσκεται υπό την αδιάκοπη επίβλεψη ενός γονιού.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του ανωτέρω νόμου και προκύψει ως συνέπεια αυτής της αμέλειας σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος, ο γονιός μπορεί να κριθεί ένοχος και να περάσει μέχρι και έναν χρόνο στη φυλακή.

Οι γονείς του 17χρονου Κρις Στόουν, που σκοτώθηκε στην επίθεση, ισχυρίζονται ότι ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση των γονιών του Παγουρτζή, τους οποίους κατηγορούν επίσης ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τις «επικίνδυνες τάσεις» του γιου τους, ούτε προνόησαν να του εξασφαλίσουν ψυχολογική βοήθεια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM