Συνεχίζεται η κόντρα στη Βουλή - «Εκλογές τώρα σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο» είπε ο Τσίπρας

Συνεχίζεται η κόντρα στη Βουλή - «Εκλογές τώρα σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο» είπε ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Σε υψηλούς τόνους με αναφορές σε εκλογές συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή  κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή. 

Ειδικότερα, την άποψη της κ. Γεννηματά για «εκλογές τώρα» δεν τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοί της στο Κίνημα Αλλαγής, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του προσθέτοντας ότι της κάνει κακό και προσωπικά. 

«Εμάς δεν μας ακούτε. Τους συντρόφους σας στην Ευρώπη δεν τους ακούτε, από το ΕΣΚ; Δεν ακούσατε τον κ. Μπούλμαν;» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον επικεφαλής της Ευρωομάδας του Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών που κάλεσε όλα τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό δρόμο για το μέλλον της χώρας και ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία βελτίωση αν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί εκ νέου από τη ΝΔ, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος.

«'Ακουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, σχολιάζοντας πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμανε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, τόνισε, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο».

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα η διακοπή της διαπραγμάτευσης», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, μετά την σφοδρή κριτική από τον πρωθυπουργό.

Η κυρία Γεννηματά στη δευτερολογία της ανέφερε ότι«θέλουμε να αλλάξουμε ότι κρατά αυτή τη χώρα καθηλωμένη και συμπλήρωσε ότι μας κάνετε μαθήματα εσείς, με ποιους πρέπει να μιλάμε και να συνεργαζόμαστε. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών εμείς την πρότασή μας θα τη βάλουμε στο τραπέζι».

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «τις απαράδεκτες απειλές» που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, «στο διαδίκτυο και τα υπονοούμενα που γράφτηκαν εναντίον σας από κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός και μέλος του Ρουβίκωνα».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Θέλω να σας πω ότι εξίσου είναι καταδικαστέες και κατακριτέες οι αμέτρητες απειλές και ευθείες απειλές που έχουμε δεχτεί τόσο εγώ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, με γράμματα και μηνύματα και επιστολές, με δέματα που είχαν και σφαίρες, το τελευταίο διάστημα».

Παράλληλα, σχολίασε πως έχει την αίσθηση ότι σε αντίθεση με ό,τι δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης σε πολιτικά περιοδικά του εξωτερικού, το ανησυχητικό τούτη την ώρα είναι μία έξαρση εθνικισμού, εθνικολαϊκισμού, μία άνοδος επικίνδυνη της άκρας δεξιάς. «Και βλέπω αυτό να μην σας ανησυχεί» τόνισε.

Η απάντηση Μητσοτάκη 

Κατά την δευτερολογία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως είναι αδύνατο η κυβέρνηση να μην κάνει το παραμικρό για τον περιορισμό ομάδων όπως ο Ρουβίκωνας και παράλληλα να μιλά για δημοκρατική ομαλότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα αναλυτικά στα «τρία ψέματα» της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία για την οποία η ανάκαμψη της χώρας έχει καθυστερήσει σε τέτοιο βαθμό. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM