Eurostat: Στο 20,6% η ανεργία στην Ελλάδα - Μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Eurostat: Στο 20,6% η ανεργία στην Ελλάδα - Μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη Facebook Twitter
SOOC
0

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε, όπως αναμενόταν, στις αρχές του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και κατά 2,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Eurostat.

Τα στοιχεία συμβάδιζαν με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αλλά ήταν πολύ χαμηλότερα των τριμηνιαίων αυξήσεων κατά 0,7% που καταγράφηκαν τα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

Τα στοιχεία για την ανεργία 

Στο 20,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με 20,8% το Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την Eurostat. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 977.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 16,7% και στις γυναίκες στο 25,6%.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) μειώθηκε στο 42,3%, έναντι 43,5% το Δεκέμβριο και 45,3% το Μάρτιο του 2017.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, τον Μάρτιο του 2018, η ανεργία έμεινε σταθερή στο 8,5% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2018, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2008. Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας ήταν 7,1% τον Μάρτιο, επίσης σταθερό σε σχέση με τον Φεβρουάριο και το χαμηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2008. Ένα χρόνο πριν, το Μάρτιο του 2017 η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 9,4% και στην ΕΕ 7,9%.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι τον Μάρτιο ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 17,5 εκατομμύρια και στην Ευρωζώνη στα 13,8 εκατομμύρια.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,6% με στοιχεία του Ιανουαρίου) και στην Ισπανία (16,1% με στοιχεία του Μαρτίου). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,2%), στη Μάλτα (3,3%) και στη Γερμανία (3,4%).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM