Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα από Eυρωπαίους υπουργούς Οικονομικών

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα από Eυρωπαίους υπουργούς Οικονομικών Facebook Twitter
SOOC
0

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος έστειλαν σήμερα από τη Σόφια, Ευρωπαίοι ομόλογοι του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Κατά τον Γάλλο υπουργό οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον Ιούνιο.

Ο Λεμέρ αναφέρθηκε και στο καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας και την απομείωση του χρέους, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς.

«Έχουμε αρχίσει να συζητάμε το πλαίσιο εποπτείας μετά το ελληνικό πρόγραμμα (...) πιστεύουμε ότι αυτό το πλαίσιο πρέπει να είναι σαφές, συνολικό και αξιόπιστο για τις αγορές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε.

«Πρέπει να λύσουμε πολλά ζητήματα μέχρι το φετινό καλοκαίρι», υπογράμμισε από την πλευρά του  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Η Ελλάδα παρουσιάζει αξιοσημείωτη μακροοικονομική και δημοσιονομική επίδοση», υπογράμμισε και ο υφυπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Ρικάρντο Φέλιξ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM