Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα από Eυρωπαίους υπουργούς Οικονομικών

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα από Eυρωπαίους υπουργούς Οικονομικών Facebook Twitter
SOOC
0

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος έστειλαν σήμερα από τη Σόφια, Ευρωπαίοι ομόλογοι του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Κατά τον Γάλλο υπουργό οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον Ιούνιο.

Ο Λεμέρ αναφέρθηκε και στο καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας και την απομείωση του χρέους, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς.

«Έχουμε αρχίσει να συζητάμε το πλαίσιο εποπτείας μετά το ελληνικό πρόγραμμα (...) πιστεύουμε ότι αυτό το πλαίσιο πρέπει να είναι σαφές, συνολικό και αξιόπιστο για τις αγορές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε.

«Πρέπει να λύσουμε πολλά ζητήματα μέχρι το φετινό καλοκαίρι», υπογράμμισε από την πλευρά του  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Η Ελλάδα παρουσιάζει αξιοσημείωτη μακροοικονομική και δημοσιονομική επίδοση», υπογράμμισε και ο υφυπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Ρικάρντο Φέλιξ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM