Οι ΗΠΑ στέλνουν εθνοφρουρά στα σύνορα με το Μεξικό - Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τραμπ

Οι ΗΠΑ στέλνουν εθνοφρουρά στα σύνορα με το Μεξικό - Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τραμπ Facebook Twitter
0

Το Τέξας αναπτύσσει μέλη της Εθνοφρουράς στα σύνορα με το Μεξικό μετά από πρόσκληση του Προέδρου Τραμπ.

Ένας εκπρόσωπος της φρουράς είπε ότι 250 άτομα θα σταλούν για να περιπολούν στην περιοχή εντός των επόμενων 72 ωρών.

Η Αριζόνα σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει 150 στρατιώτες την επόμενη εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος Τραμπ απηύθυνε το κάλεσμα για συμμετοχή με περιπολίες της εθνοφρουράς ώστε εξασφαλίσει τα σύνορα με το Μεξικό, μέχρι να κατασκευαστεί το τείχος που έχει υποσχεθεί προεκλογικά και επιθυμεί διακαώς να ολοκληρώσει μέσα στη θητεία του.

Οι πολιτείες του Νέου Μεξικού και της Καλιφόρνια κλήθηκαν να αναλάβουν παρόμοια δράση με το Τέξας και την Αριζόνα.


Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε την Πέμπτη να στείλει «από 2.000 ως 4.000» στελέχη της Εθνοφρουράς στα σύνορα με το Μεξικό για να συμβάλλουν στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε μια ένδειξη για το μέγεθος της δύναμης που σκοπεύει να αναπτύξει στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι η δύναμη αυτή «πιθανόν θα παραμείνει» στα σύνορα, «ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της», μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση του τείχους που θέλει για να κλείσουν τα σύνορα με το Μεξικό.

Ο αμερικανός πρόεδρος ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα κοστίσει η ανάπτυξη των δυνάμεων της Εθνοφρουράς.

Την Τετάρτη, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συντονίζεται με τους κυβερνήτες των παραμεθόριων Πολιτειών για να αποτιμηθεί πώς η Εθνοφρουρά μπορεί να ενισχύσει τη δράση των ομοσπονδιακών και τοπικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη φύλαξη των συνόρων.


Ο Τραμπ θέλει επίσης να τίθενται οι παράνομοι μετανάστες υπό κράτηση όσο περιμένουν να μάθουν εάν θα απελαθούν, αντί να απελευθερώνονται όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ζήτησε από το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας μια αναλυτική λίστα στρατιωτικών εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Νιέτο καταδίκασε την πρωτοβουλία του Τραμπ κάνοντας λόγο για «απειλητική και προσβλητική στάση».

Η κατασκευή ενός μεγάλου τείχους κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων ήταν μια υπόσχεση της καμπάνιας Τραμπ, αλλά μέχρι στιγμής το σχέδιο για την ανέγερση έχει ματαιωθεί από τους νομοθέτες και φαίνεται ότι έχει σταματήσει λόγω προβλημάτων όπως η χρηματοδότηση.

Οι Εθνοφρουροί, μια δύναμη εφεδρείας του αμερικανικού στρατού, αναφέρονται στους κυβερνήτες των αμερικανικών Πολιτειών. Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν διευκρίνισε την Τετάρτη ότι ο ρόλος τους στα σύνορα θα είναι κυρίως υποστηρικτικός και ότι δεν θα προχωρούν σε συλλήψεις μεταναστών.

Δεν είναι πάντως ασυνήθιστη η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στα σύνορα. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε στείλει 1.200 Εθνοφρουρούς στα σύνορα με το Μεξικό τον Μάιο του 2010, ενώ ο Τζορτζ Ου. Μπους είχε αναπτύξει εκεί 6.000 κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM