Αχαΐα: Έβαλαν εκρηκτικά σε επικίνδυνους βράχους για να τους ρίξουν

Αχαΐα: Έβαλαν εκρηκτικά σε επικίνδυνους βράχους για να τους ρίξουν Facebook Twitter
0

Με χρήση εκρηκτικών αντιμετωπίζονται οι επικίνδυνες κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων, η οποία είναι μία από τις βασικές οδούς που συνδέουν τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών.

Μάλιστα, στο ύψος του 12ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού, όπου βρίσκεται το τούνελ του Μεγάλου Σπηλαίου, γίνονται επί 15 ημέρες ελεγχόμενες εκρήξεις, προκειμένου να απομακρυνθούν επικίνδυνοι βράχοι.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας «πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα καθώς στο συγκεκριμένο σημείο είναι συχνή η εμφάνιση κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και να υπάρχουν κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς» προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης της προσβασιμότητας προς τα Καλάβρυτα».

Ειδικότερα, το περιφερειακό συμβούλιο, έχει εγκρίνει έργα που αφορούν τη βελτίωση της πρόσβασης και την άρση της επικινδυνότητας στους δρόμους προς τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό κέντρο, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM