Απάντηση Άγκυρας στο Μαξίμου για το «Σουλτάνος»: Επικαλείσθε το κράτος Δικαίου όταν σας συμφέρει

Απάντηση Άγκυρας στο Μαξίμου για το «Σουλτάνος»: Επικαλείσθε το κράτος Δικαίου όταν σας συμφέρει Facebook Twitter
0

Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που χαρακτήριζε εμμέσως «Σουλτάνο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μέσω ανακοίνωσης το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε αυτήν αναφέρει: «Η ρητορική που αντανακλάται στην χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που προς το παρόν κρατούνται, επειδή παράνομα εισήλθαν στα σύνορά μας, αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να χαμηλώνουν το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία. Τα σχόλια αυτά, που δεν είναι συμβατά με κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

«Όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή, μη εφαρμόζοντας ακόμη και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το καταδεικνύει αυτό», προστίθεται.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ