Στο Albion!

Στο Albion! Facebook Twitter
Οι αναπαυτικοί καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες χαρίζουν αίσθηση χαλαρή...
0

Από τη Νίκη Μηταρέα

Στο Albion! Facebook Twitter
Η κλασική απλή πίτσα Margerita αποκάλυπτε σε κάθε μπουκιά πλούσια γεύση ντομάτας με αρωματικές νότες βασιλικού...


Τη βραδιά που επισκέφθηκα αυτόν το «ναό» των Β.Π. η σάλα του έσφυζε από κόσμο. Οι αναπαυτικοί καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες χαρίζουν αίσθηση χαλαρή και η καλόγουστη, λιτή διακόσμηση θυμίζει ωραία, καλοκαιρινή, αθηναϊκή εποχή. Το μενού ασπάζεται την ιταλική κουζίνα με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Πίνοντας ένα δροσερό κρασί Pinot Grigio ξεκινήσαμε με μελιτζάνες καρπάτσιο, με διακριτική, γλυκιά και πλούσια σάλτσα miso, καβουρντισμένο κουκουνάρι, πεκορίνο πιπεράτο και φρέσκο θυμάρι (€10). Ένα πιάτο καλοεκτελεσμένο, με ωραίες ισορροπίες γλυκού και αλμυρού – εξαιρετική αρχή του δείπνου.

Στο Albion! Facebook Twitter


Ακολούθησε η σαλάτα panzanella (€11). Πρόκειται για παραδοσιακή, ιταλική σαλάτα που αγαπούν να ετοιμάζουν το καλοκαίρι στην καθημερινή κουζίνα τους οι Ιταλοί. Φτιάχνεται με το μπαγιάτικο ψωμί που έχει περισσέψει, φρέσκες ντομάτες, αγγούρι, κρεμμύδι και βασιλικό. Η συγκεκριμένη που δοκίμασα είχε παξιμάδι σε μπουκιές, άγουρη ντομάτα, σπανάκι, πιπεριά κόκκινη, ελιές και αγγούρι. Δεν έβγαζε τη νοστιμιά και τη δροσιά που προσδοκούσα. Από τα ορεκτικά, το μίνι σουβλάκι Βlack Αngus με πέστο βασιλικού, θρονιασμένο πάνω σε ψιλοκομμένα μανιτάρια Πορτομπέλο με κρεμολάτα μυρωδικών (€13), ήταν γευστικό, αλλά σίγουρα θα κέρδιζε γευστικούς πόντους, αν δεν κολυμπούσε στο λάδι. Προσπέρασα τα ζυμαρικά και το ριζότο του καταλόγου, μια και το ενδιαφέρον μου μονοπώλησαν οι 12 επιλογές σε πίτσα, κόκκινη ή λευκή, που τις προτιμούν φανατικά οι θαμώνες, έτσι όπως βλέπω τα γκαρσόνια να τις πλανάρουν ανάμεσα στα τραπέζια. Η κλασική απλή πίτσα Margerita (€10) αποκάλυπτε σε κάθε μπουκιά πλούσια γεύση ντομάτας με αρωματικές νότες βασιλικού, που έδενε με την κρεμώδη γεύση από τη μοτσαρέλα. Άφησα για το τέλος τη μοσχαρίσια ταλιάτα με ορθό ψήσιμο, τραγανή ρόκα, γενναίες φλοίδες παρμεζάνας και λάδι τρούφας (€21). Για φινάλε, ωραίο σεμιφρέντο με πράσινο φιστίκι, σύκο και μπαλσάμικο (€7). Εδώ, το σκηνικό είναι ιδανικό για να μπεις σε κλίμα διακοπών.

☛ Albion, Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό, 210 6740710.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ