Η «Ελληνικός Χρυσός» κατέθεσε τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για τις Σκουριές

Η «Ελληνικός Χρυσός» κατέθεσε τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για τις Σκουριές Facebook Twitter
Έργο Σκουριών - Φωτογραφία: Ελληνικός Χρυσός
0

Τροποποίηση της Τεχνικής Μελέτης για το έργο των Σκουριών αναφορικά με την απόθεση των τελμάτων κατέθεσε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ελληνικός Χρυσός.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναθεώρηση «αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων Σκουριών και είναι σύμφωνη με την δέσμευση της Ελληνικός Χρυσός, για τη χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών για την απόθεση τελμάτων».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η τροποποίηση «ενσωματώνει μερικές από τις καλύτερες σύγχρονες διαθέσιμες τεχνολογίες για την απόθεση τελμάτων, με την χρήση της τεχνολογίας αφύγρανσης και επιτυγχάνει σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου απελευθερώνοντας πλήρως την λεκάνη της περιοχής "Λοτσάνικο", που αντιστοιχεί σε μια έκταση 486 στρεμμάτων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα κοιτάσματα των Σκουριών περιλαμβάνουν 3,8 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού και 776.000 τόνους χαλκού, που μπορούν να υποστηρίξουν μια μεταλλευτική δραστηριότητα 23 και πλέον ετών. Η επένδυση για την πλήρη ανάπτυξη του έργου υπολογίζεται σε 689,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM