Πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς σε Αυλώνα, Ηλεία, Πελοπόννησο και Κρήτη

Πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς σε Αυλώνα, Ηλεία, Πελοπόννησο και Κρήτη Facebook Twitter
0

Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε Αυλώνα, Ηλεία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βούτημα στον Αυλώνα Αττικής.

Οι 55 πυροσβέστες που επιχειρούν με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα έχουν καταφέρει, μετά από πολύωρες προσπάθειες, να την περιορίσουν αλλά οι ισχυροί άνεμοι αναζωπυρώνουν διάφορες εστίες. 

Δύο μέτωπα στην Πελοπόννησο


Στην Πελοπόννησο οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Ξυλόκαστρο και τη Μονεμβασιά.

Στην πρώτη πυρκαγιά στην περιοχή Ρίζα επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στη Μονεμβασιά, στη Λύρα, όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Δεν απειλούνται σπίτια στην Ηλεία

Ενεργό παραμένει και το μέτωπο στην βορειοανατολική Ηλεία, στην περιοχή Άγναντα Αμαλιάδας. Επιτόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει τα όρια ενός οικισμού, χωρίς προς το παρόν να απειλούνται τα σπίτια.

Πολλές εστίες και στην Κρήτη

Ακόμα μία φωτιά σε δύσβατη περιοχή, στις Στροβλές Κισσάμου των Χανίων βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Οι φλόγες είναι σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς αλλά η προσπάθεια κατάσβεσής της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς, νότιους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Συνολικά στην Κρήτη, 22 μέτωπα πυρκαγιάς διαφορετικής έντασης και σχετικά έκτασης, βρίσκονται σε εξέλιξη σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM