Δικαστήριο στη Ρουμανία κήρυξε επισήμως «νεκρό» έναν άνδρα που ακόμη ζει

Δικαστήριο στη Ρουμανία κήρυξε επισήμως «νεκρό» έναν άνδρα που ακόμη ζει Facebook Twitter
1

Με μία πρωτοφανή απόφαση, ένα δικαστήριο στη Ρουμανία κήρυξε επισήμως νεκρό έναν 63χρονο, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ίδιου ότι είναι ζωντανός.


Η υπόθεση εκδικάστηκε στην πόλη Βασλούι και αφορά τον Κονσταντίν Ρέλιου. Μία εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε σήμερα ότι ο 63χρονος έχασε τη δικαστική διαμάχη επειδή άργησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη. 


Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο Ρέλιου είχε πάει στην Τουρκία το 1992 για να βρει δουλειά και έχασε κάθε επαφή με την οικογένειά του στη Ρουμανία.


Καθώς δεν είχε κανένα νέο για τον ίδιο, η σύζυγός του κατάφερε να εκδώσει το πιστοποιητικό θανάτου Κονσταντίν Ρέλιου το 2016.

Όμως, φέτος οι τουρκικές αρχές εντόπισαν τον Ρέλιου με ληγμένη άδεια παραμονής και τον απέλασαν. Όταν εκείνος επέστρεψε στη Ρουμανία, ανακάλυψε ότι είχε δηλωθεί νεκρός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αναζητήσει μία νέα δουλειά.


«Είμαι επισήμως νεκρός, αν και είμαι ζωντανός. Δεν έχω εισόδημα και επειδή έχω δηλωθεί ως νεκρός, δεν μπορώ να κάνω τίποτα», είχε δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστική απόφαση είναι τελεσίδικη.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια