Αβραμόπουλος: Έκκληση για γρήγορη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αβραμόπουλος: Έκκληση για γρήγορη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Τη γρήγορη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτών που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία ευχήθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ένα «ισχυρό μήνυμα» προς την Ευρώπη, με την οποία η Τουρκία συνεργάζεται για να αντιμετωπιστούν κοινές προκλήσεις, όπως το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στη βασική συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Επεσήμανε ότι η συνεργασία Τουρκίας και Ευρώπης είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια.

«Είναι ένα θέμα κοινής βούλησης και ως προς αυτό οι περιττές κλιμακώσεις πρέπει να αποφεύγονται. Η λήξη αυτών των εντάσεων θα έστελνε ισχυρό μήνυμα πως η Τουρκία και η Ευρώπη πιστεύουν σε αυτή τη σχέση και είναι δεσμευμένες σε αυτήν. Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιώτες που αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι στην Τουρκία», ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι οι δύο στρατιώτες πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, σε μια περιοχή που δεν είναι ξεκάθαρα τα σύνορα, διότι στην περιοχή του Έβρου τα σύνορα είναι φυσικά σύνορα, δεν υπάρχουν τείχη και φράχτες και γι' αυτό παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

«Τον τελευταίο καιρό πράγματι υπάρχει μια επιβάρυνση στο κλίμα. Είναι προς όφελος όλων των χωρών της περιοχής να βελτιωθεί το κλίμα. Θα ήταν σημαντική κίνηση να επιστραφούν αυτοί οι δύο στρατιώτες στις οικογένειές τους. Το θέμα έχει λάβει δυσανάλογες διαστάσεις από ό,τι πραγματικά είναι», ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM