ΤΕΜΠΗ

Το αεροδρόμιο στο Ντουμπάι κατέγραψε νέο ρεκόρ στον αριθμό επιβατών το 2017

Το αεροδρόμιο στο Ντουμπάι κατέγραψε νέο ρεκόρ στον αριθμό επιβατών το 2017 Facebook Twitter
0

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι διατήρησε για 4η συνεχόμενη χρονιά το 2017 τον τίτλο του πρώτου παγκοσμίως αερολιμένα σε αριθμό επιβατών, καταγράφοντας επίσης νέο ρεκόρ στον αριθμό των διεθνών επιβατών που δέχθηκε, οι οποίοι ανήλθαν στα 88,2 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Dubai Airports.

Το κύριο αεροδρόμιο του εμιράτου αυτού του Κόλπου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, είδε την προσέλευση των επιβατών να αυξάνεται κατά 5,5% σε σχέση με το 2016, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος.

Το 2017, 88,2 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ενώ το 2016 ανέρχονταν σε 83,6 εκατομμύρια.

Έδρα της Emirates, μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών που δέχεται ετησίως ξεπερνώντας το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο το 2014.

Επίσης το 2017 κατάφερε να φτάσει αυτό το ρεκόρ στον αριθμό των επιβατών που δέχθηκε μολονότι επιβλήθηκε τον Μάρτιο από τις ΗΠΑ μια προσωρινή απαγόρευση των υπολογιστών στην καμπίνα των αεροπλάνων για ορισμένες πτήσεις από αραβικές χώρες και την Τουρκία.

Το 2017 η Ινδία παρέμεινε ο κύριος προορισμός από το Ντουμπάι με 12 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5,4% σε σχέση με το 2016. Μια σημαντική κοινότητα Ινδών διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Βρετανία ήταν ο δεύτερος προορισμός με 6,4 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6,7%, ενώ τρίτος ήταν η Σαουδική Αραβία με συνολικό αριθμό 6,3 εκατομμύρια επιβατών και αύξηση 4,6%.

Επίσης οι δυο χώρες στις οποίες διαπιστώθηκε μια σημαντική αύξηση ήταν η Ρωσία, με 1,3 εκατομμύρια επιβάτες και αύξηση 28%, ακολουθούμενη από την Κίνα με 2,2 εκατομμύρια επιβάτες και αύξηση 19,4%.

Όσον αφορά τις πόλεις, το Λονδίνο παρέμεινε ο πρώτος προορισμός με 4 εκατομμύρια επιβάτες, ακολουθούμενο από τη Μουμπάι (Βομβάη) με 2,4 εκατομμύρια επιβάτες και την Τζέντα με 2,1 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο διευθυντής του ομίλου Dubai Airports Πολ Γκρίφιθς δήλωσε ότι περιμένει ο αριθμός των επιβατών να αυξηθεί το 2018 στα 90,3 εκατομμύρια και διευκρίνισε ότι θα γίνουν προσαρμογές για να αυξηθούν οι ετήσιες δυνατότητες υποδοχής του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι στα 118 εκατομμύρια επιβάτες.

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM