Η Ναζαρέτ ακυρώνει τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς λόγω Τραμπ

Η Ναζαρέτ ακυρώνει τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς λόγω Τραμπ Facebook Twitter
Φωτό: EPA/ABED AL HASHLAMOUN
0

Η Ναζαρέτ, η ισραηλινή πόλη των Αράβων στην οποία πιστεύεται ότι ο Ιησούς έχει ανατραφεί, ακύρωσε κάποιες από τις χριστουγεννιάτικες εορταστικές της εκδηλώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.


Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, ανατρέποντας δεκαετίες πολιτικών των ΗΠΑ και αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, θέτοντας σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή και δημιουργώντας αναστάτωση στον αραβικό κόσμο και τους δυτικούς συμμάχους.

Η Ναζαρέτ, η μεγαλύτερη αραβική πόλη στο Ισραήλ, με μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό που φτάνει τους 76.000, αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων στους Αγίους Τόπους.

Ο δήμαρχος της πόλης Αλί Σαλάμ αποφάσισε να ακυρώσει το εορταστικό φεστιβάλ, καθώς και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε το πνεύμα και την ατμόσφαιρα των εορτών.

«Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους εορτασμούς γιατί βρισκόμαστε σε περίοδο διαμάχης, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Salem Sharara.

Η Ναζαρέτ παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι ο τόπος όπου μεγάλωσε ο Ιησούς. Η επιβλητική Βασιλική του Ευαγγελισμού στην κεντρική Ναζαρέτ, είναι χτισμένη σε μια τοποθεσία στην οποία πολλοί Χριστιανοί θεωρούν ότι βρισκόταν το πατρικό σπίτι της μητέρας του Ιησού, Μαρίας.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι παρόλα αυτά, τα μαγαζιά της πόλης θα λειτουργήσουν όπως κάθε χρόνο και οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λειτουργίες των εκκλησιών θα διεξαχθούν κανονικά.

Μέσα σε μία ώρα από την ανακοίνωση, οι παλαιστινιακές πόλεις Βηθλεέμ, η παραδοσιακή γενέτειρα του Ιησού και Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη του Ισραήλ, έσβησαν τα χριστουγεννιάτικα φώτα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM