Σομαλία: Τουλάχιστον 100 μαχητές της αλ Σεμπάμπ σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Σομαλία: Τουλάχιστον 100 μαχητές της αλ Σεμπάμπ σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 100 μαχητές της αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία, σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση που είναι αρμόδια για την Αφρική (AFRICOM).

Οι μαχητές σκοτώθηκαν από μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

«Σε συνεργασία με την σομαλική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια επιδρομή στην Σομαλία ενάντια σε ένα στρατόπεδο της αλ Σεμπάμπ την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 10:30 (τοπική ώρα) – 09:30 (ώρα Ελλάδας), σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 μαχητές», υπογράμμισε η ανακοίνωση της AFRICOM. Ο βομβαρδισμός συνέβη περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.


Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στην Σομαλία τις τελευταίες εβδομάδες, με σχεδόν καθημερινές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενάντια σε τοπικούς ισλαμιστές, μέλη της αλ Σεμπάμπ και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.


Στα τέλη Μαρτίου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις –από αέρος ή χερσαίες– για να υποστηρίξει τη σομαλική κυβέρνηση.


Η Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Η οργάνωση έχασε μεγάλο μέρος των πόλεων και των εδαφών που κατείχε μετά το 2011, αλλά παραμένει ισχυρή σε περιοχές της νότιας και της κεντρικής Σομαλίας και εξαπολύει συχνά επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM