Παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για ένα Rolex του Πολ Νιούμαν- Πουλήθηκε για 17.8 εκατ. δολάρια

Παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για ένα Rolex του Πολ Νιούμαν- Πουλήθηκε για 17.8 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
0

Ένα Rolex που ανήκε στον ηθοποιό Πολ Νιούμαν πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός που δημοπρατήθηκε, σύμφωνα με τον οίκο Phillips, που οργάνωσε τη δημοπρασία.


Αυτό το Rolex Daytona το είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό το 1969 η σύζυγός του Τζόαν Γουντγουόρντ, την περίοδο που γύριζε την ταινία "Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου", υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Γκόλντστον, όπου υποδυόταν έναν οδηγό αγώνων ταχύτητας.


Ο Νιούμαν ήταν κι ο ίδιος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και λάτρης της ταχύτητας κι είχε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1965. Η σύζυγός του είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY ME» (σ.σ να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ).


Το ρολόι κατοχυρώθηκε στη δημοπρασία που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε έναν αγοραστή, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλυφθεί, έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε 12 λεπτά, επισήμανε ο οίκος Phillips, ο οποίος εξειδικεύεται στην ωρολογοποιία.


Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2016 όταν ένα ρολόι Patek Philippe πουλήθηκε στο ποσό των 11,1 εκατομμυρίων δολαρίων στη Γενεύη.


Ο ηθοποιός θρύλος της μεγάλης οθόνης, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία το «Χρώμα του Χρήματος» απεβίωσε το 2008, από καρκίνο στον πνεύμονα, σε ηλικία 83 ετών. Φορούσε το Rolex Daytona σε καθημερινή βάση έως το 1984 και καυχιόταν συχνά για την ακρίβειά του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Phillips.


Το ρολόι «εξαφανίστηκε» από το χέρι του αφού ο Νιούμαν έλαβε ως δώρο από τη σύζυγό του ένα άλλο Daytona. Το χάρισε με τη σειρά του στον Τζέιμς Κοξ, τον σύντροφο για πολλά χρόνια της μεγαλύτερης κόρης του ηθοποιού, της Έλινορ «Νελ» Νιούμαν, ο οποίος τελικά αποφάσισε να το βγάλει στο «σφυρί».

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM