Ο διεθνής συνασπισμός κατηγορεί τη Μόσχα ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία

Ο διεθνής συνασπισμός κατηγορεί τη Μόσχα ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία Facebook Twitter
0


Ο διεθνής συνασπισμός κατηγόρησε σήμερα τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι τραυμάτισε σε έναν βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Συρία μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε νωρίτερα σήμερα.


«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στο δυτικό τμήμα του Ευφράτη στη Συρία κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν συμμαχικές δυνάμεις του συνασπισμού» επισήμανε ο διεθνής συνασπισμός σε ένα δελτίο τύπου.


«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και σύμβουλοι του συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή».


Ο συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.


Αρχικά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις γνωστοποίησα ότι στοχοθετήθηκαν από ρωσικά μαχητικά, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την τελευταία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κι όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός συνασπισμού Κούρδων και Αράβων μαχητών.


Κατόπιν η Ρωσία διέψευσε. «Δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ, από τη ρωσική βάση Χμεϊμίν, στη δυτική Συρία.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ- AFP- Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM