Στη Βουλή το θέμα του ναυαγίου που ρύπανε το Σαρωνικό

Στη Βουλή το θέμα του ναυαγίου που ρύπανε το Σαρωνικό Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στον τ/σ "Ε", με αφορμή την ρύπανση στον Αργοσαρωνικό, είπε ότι «ο κ. Κουρουμπλής έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή να του ζητήσει την παραίτηση ο κ. Τσίπρας».

 

Ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για υποτίμηση του θέματος και καθυστερημένη αντίδραση εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας, με "οδυνηρές συνέπειες", ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του εκπροσώπου των Οικολόγων που συμμετέχει στην κυβέρνηση είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αντιπολιτεύεται τους πάντες, μέχρι και την κοινωνία».

 

«Το θέμα θα το φέρουμε στη Βουλή, γιατί δεν είναι μόνο το περιβαλλοντικό θέμα, αλλά και η οικονομική ζημιά που υφίστανται όλοι οι επιχειρηματίες στην περιοχή, π.χ. όπως τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις». είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

 

Ως προς το θέμα των επενδύσεων, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας μηχανισμός που δεν θέλει τις επενδύσεις», προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι «δεν υποστηρίζω, όμως, και το είδος των επενδύσεων που πολλές φορές η ΝΔ υποστηρίζει, δηλαδή των επενδύσεων που δεν συνοδεύονται με στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης».

 

«Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας. Το ότι έδωσε όμως τώρα τις άδειες η κυβέρνηση στην περίπτωση της Eldorado σημαίνει ότι το θέμα δεν σχετίζεται με το περιβάλλον, αλλά ήταν θέμα γραφειοκρατικό», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «σκοπίμως δημιουργούνται πολλές φορές γραφειοκρατικά εμπόδια επειδή υπάρχουν θύλακες στην κυβέρνηση που δεν θέλουν τις επενδύσεις» και κατέληξε αναφέροντας: «Σήμερα οι επενδύσεις -όπως στο Ελληνικό- δεν προχωρούν, θέσεις εργασίας δεν ανοίγουν, και όσες ελάχιστες αποκρατικοποιήσεις προχωρούν, γίνονται με τίμημα πάρα πολύ χαμηλό, εξευτελιστικό».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM