Συναγερμός για τρομοκρατικά χτυπήματα σε ρωσικές πόλεις - Εκκενώνονται σχολεία και δημόσια κτίρια

Συναγερμός για τρομοκρατικά χτυπήματα σε ρωσικές πόλεις - Εκκενώνονται σχολεία και δημόσια κτίρια Facebook Twitter
0

Σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας εκκενώνονται σχολεία και δημόσια κτίρια, έπειτα από τηλεφωνήματα για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.


Σε μεγάλες ρωσικές πόλεις οι αρχές άρχισαν εδώ και δύο εικοσιτετράωρα να εκκενώνουν σχολεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κινηματογραφικές αίθουσες και άλλα κτίρια, ύστερα από δεκάδες απειλητικά τηλεφωνήματα που προειδοποιούσαν ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Οι πληροφορίες, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων τα πρακτορεία Ria Novosti, TASS, Interfax, η εφημερίδα Vedomosti και ο ιστότοπος The Moscow Times, αναφέρουν ότι τα απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις πόλεις Τσελιάμπινσκ, Ουφά, Ομσκ, Βαλντιβοστόκ, Μαγκαντάν και Κρανσογιάρσκ.


Πηγή της αστυνομίας, όπως γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Vedomosti, ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) προσπαθεί να εντοπίσει την προέλευση των τηλεφωνημάτων αυτών που έγιναν σε μαζική κλίμακα.


Σε όλα τα σχολεία της πόλης Περμ, όπως μεταδίδει το Interfax, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του Δημαρχείου της Περμ, όλα τα σχολεία έκλεισαν. Από τα επτά σχολεία και μερικά διοικητικά κτίρια της πόλης απομακρύνθηκαν 5.700 άτομα, ενώ άνδρες της Εθνικής Φρουράς και των σωμάτων ασφαλείας ερευνούν με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών τους χώρους των κτιρίων. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, εκκενώθηκαν περίπου 10 σχολεία, το Πανεπιστήμιο, μερικά εμπορικά κέντρα, το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, ο σταθμός των υπεραστικών αυτοκινήτων τα γραφεία του σιδηροδρομικού σταθμού «Περμ-2» και ένα σπίτι.


Παρόμοιες εκκενώσεις κτιρίων έχουν γίνει σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Φρουράς στην πόλη Μαγκαντάν, όπου απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν σε σχολεία, σ' ένα κέντρο διασκέδασης και σε μια τοπική αγορά της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής FSB, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Interfax, οι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα κτίρια της πόλης. Όπως μετέδωσε το Ria Novosti, στην πόλη έχουν εκκενωθεί κινηματογράφοι, δύο νυχτερινά σχολεία, ένα γυμνάσιο, το πανεπιστήμιο και μια σειρά άλλα κτίρια.


Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Βλαδιβοστόκ, όπου εκκενώθηκαν δύο εμπορικά κέντρα και το Ινστιτούτο Καλών τεχνών της Ρωσικής Άπω Ανατολής. Στο Κρασνογιάρσκ εκκενώθηκαν μερικά εμπορικά κέντρα, ο σιδηροδρομικός σταθμός και το αεροδρόμιο της πόλης.

Αλλά και στη νήσο Σαχαλίνη και στην περιοχή Πριμόριε όπως μεταδίδει το TASS, εμπορικά κέντρα δέχθηκαν παρόμοια απειλητικά τηλεφωνήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/Ria Novosti

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM