La Repubblica: "Σε πειρασμό" η Μέρκελ να αντικαταστήσει τον Σόιμπλε

La Repubblica: "Σε πειρασμό" η Μέρκελ να αντικαταστήσει τον Σόιμπλε Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσει μετεκλογικά τον νυν υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι την συγκεκριμένη θέση- κλειδί φέρονται να θέλουν να εξασφαλίσουν τόσο οι σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι φιλελεύθεροι, σε περίπτωση που πάρουν μέρος σε νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλά ο απευθείας ενδιαφερόμενος, αναφέρεται στην εν λόγω ανάλυση, δεν δείχνει να ικανοποιείται με ενδεχόμενη μελλοντική εκλογή του στην προεδρία του γερμανικού κοινοβουλίου. Η ανταποκρίτρια της La Repubblica από το Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι γράφει, επίσης, ότι οι πιο σημαντικές εντάσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την καγκελαρία είχαν ως αντικείμενο την Ελλάδα. «Το ‘γεράκι' της ελληνικής κρίσης, που θεωρείται από όλους ο εμπνευστής της λιτότητας, κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2015 την φοβερή πρόταση πενταετούς αποκλεισμού της Ελλάδας από το ευρώ», υπενθυμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

Και αναφερόμενη, πάντα, στην στάση του γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι την χώρα μας, προσθέτει:

«Όπως σημείωσε πρόσφατα η εφημερίδα FΑΖ, η διαφορά ανάμεσα στον Σόιμπλε και στην καγκελάριο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έβλεπε την Ελλάδα ως μολυσμένο άκρο το οποίο κινδύνευε να προκαλέσει τον θάνατο ης ευρωζώνης. Η 'Αγκελα Μέρκελ, όμως, φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να προκληθεί "ντόμινο". Στην συγκεκριμένη, μοιραία σύνοδο κορυφής της Ένωσης, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι έπεισαν την καγκελάριο να παραμείνει η Ελλάδα. Ευτυχώς»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM