ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μιλά για την περιβόητη «κεφαλιά» στον Ματεράτσι και πώς νιώθει γι' αυτό που έκανε

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μιλά για την περιβόητη «κεφαλιά» στον Ματεράτσι και πώς νιώθει γι' αυτό που έκανε Facebook Twitter
0

Έντονο συναίσθημα είχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ζινεντίν Ζιντάν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Telefoot.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε να σχολιάσει, με «κρύο αίμα» πια, την τελευταία πράξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας, που ήταν η αξέχαστη «κεφαλιά» στο στήθος του Ματεράτσι, στον τελικό του Μουντιάλ 2006.

«Δεν αισθάνομαι υπερήφανος για την πράξη αυτή. Νοιώθω άσχημα απέναντι σε όλους όσοι κάνουν το ποδόσφαιρο διαφορετικό, αλλά είναι μέρος της καριέρας μου, οφείλω να το αποδεχθώ αφού υπήρξαν και πράγματα που δεν ήταν ευχάριστα» είπε ο Ζιντάν που ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία με εντυπωσιακές επιτυχίες και επτά τρόπαια μέσα σε 18 μήνες.

Δείτε το στιγμιότυπο με την «κεφαλιά»:

 

Όμως, η στιγμή που λύγισε μπροστά στην κάμερα, ήταν όταν άκουσε ηχητικό απόσπασμα από τα λόγια του πατέρα του, Σμαϊλ: «Δεν ντρέπομαι καθόλου να τού λέω ότι τον αγαπώ. Κι αυτόν και τα εγγόνια μου. Οταν τους τηλεφωνώ, τούς το λέω συνέχεια. Και πριν, και μετά και για πάντα...».

Ο Ζιντάν δάκρυσε όταν θυμήθηκε τα παιδιά του χρόνια, τους γονείς Σμαϊλ και Μαλίκα, που έφυγαν από την Αλγερία το 1953 και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία. Έντιμοι άνθρωποι που δούλευαν σκληρά ώστε ο «Ζιζού» και τα αδέλφια του να μην στερηθούν τίποτα, έστω κι αν ζούσαν ως παιδιά στην Καστεγιάν, μια από τις πιο κακόφημες περιοχές της Μασαλίας.

Δείτε το βίντεο:

 
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά το χρυσό στη Σαγκάη: «Ελπίζω να είμαι παράδειγμα για νέα παιδιά»

Αθλητισμός / Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά το χρυσό στη Σαγκάη: «Ελπίζω να είμαι παράδειγμα για νέα παιδιά»

«Μπορεί να είμαστε μικροί σαν Ελλάδα και άλλοι να νιώθουν τεράστιοι μπροστά μας, αλλά για μας μετρά η ελληνική ψυχή», δήλωσε ο Στέφανος Ντούσκος
LIFO NEWSROOM