Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε η Ladydust

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε η Ladydust Facebook Twitter
Θα υπέθετε κάποιος ότι και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey...
0

Mansun- Attack Of The Grey Lantern

Πολλοί, πολλοί δίσκοι μέσα στην ψυχή μου, κι ομολογουμένως το να ξεχωρίσω έναν αποκλειστικά, έχει να κάνειμε το πλαίσιο του συγκεκριμένου άρθρου και με πολύ ειδικά κριτήρια, που μάλιστα έχουν να κάνουν και με προσωπικά μου βιώματα. Κάνοντας το λοιπόν, έστω και με περισσή δυσκολία, θα αναφερθώ στο «The attack of the grey lantern» των Βρετανών Mansun, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1997, από την εταιρεία Parlophone.

Όταν μάλιστα το είδωλο σου, (και δεν αναφέρομαι σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον ένα και μοναδικό John Peel από το ιστορικό BBC radio1), είναι αυτός χάρη στον οποίο το αναφερόμενο album απέκτησε περισσότερη δημοσιότητα,  τα πράγματα βγάζουν και περισσότερη λογική σχετικά με τη σύντομη ιστορία που πρόκειται να αφηγηθώ. Καταρχάς, ας πω πως κατά τον Paul Draper, frontman της μπάντας, το «The attack of the grey lantern» αποτελεί κατά το ήμισυ θεματικό album, το οποίο μάλιστα αναφέρεται σε έναν super ήρωα, τον επονομαζόμενο ‘Grey Lantern’, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σειρά από ανήθικους κατοίκους σ’ ενα φανταστικό αγγλικό χωριό.

Θα υπέθετε κάποιος, (και δικαίως μάλιστα), ότι στην περίπτωση της Ladydust, και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή  για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey. Λέγοντας «έτυχε» αναφέρομαι σ’ ένα μεσημέρι αρκετά παλιά, και ανακαλώ τον εαυτό μου να στέκεται μπροστά σε μια τεράστια δισκοθήκη, στο μέρος όπου ήταν resident ένας φίλος, κάνοντας πρόβα σ’ ένα εικονικό σετ μου, δοκιμάζοντας την κονσόλα και τα decks για πρώτη φορά.«Διάλεξε ένα δίσκο», θυμάμαι να μου λέει ο φίλος μου. Έτσι και έκανα, επιλέγοντας στην τύχη αυτόν και η στιγμή εκείνη παραμενει απο τότε, ανεξίτηλη στη μνήμη. Ήταν  όμως, ούτος ή άλλος από τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Πρωτιές στα charts, ενώ η Guardian ή το melody maker το συγκατέλεγαν ήδη στα πιο σημαντικά album της χρονιάς.

Για μένα είναι σίγουρα στο top 5 της καρδιάς μου για όλες τις χρονιές.

 

Info

Η Ladydust θα εμφανιστεί στο Tiki-Athens, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Περισσότερα για τις μελλοντικές εμφανίσεις της εδώ


Eπιμέλεια:
Βαγγέλης Μακρής

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Olivia Dean: Η νέα σταρ της βρετανικής ποπ

Μουσική / Mόνο η Olivia Dean κρατήθηκε απέναντι στην καταιγίδα των hits της Taylor Swift

Μια 26χρονη τραγουδοποιός από το Λονδίνο που καταφέρνει να κρατά γερά τις υψηλές θέσεις της στα charts, με έναν ήχο που ισορροπεί μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Bonus για σήμερα: ο νέος δίσκος των Dury Dava.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Εικαστικά / Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Από την έκθεση με τις φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο μέχρι τις άπειρες συναυλίες: Αυτά τα 22 events αξίζουν την προσοχή σας στην αγαπημένη πόλη της Θεσσαλονίκης.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ & ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΙΔΗ
SANDWELL DISTRICT INTERVIEW

Μουσική / Οι Sandwell District φτιάχνουν τέκνο σαν να προσεύχονται

O Regis και ο Function, δύο από τους πρωτεργάτες του πρότζεκτ που εξελίχθηκε σε διεθνές underground δίκτυο, με αφορμή την εμφάνισή τους στην Αθήνα μιλούν στη LiFO για την επανένωσή τους, την τέκνο σήμερα και τον καινούργιο τους δίσκο.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
KET: «Το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να υπάρχουμε τόσα χρόνια είναι ένα μικρό θαύμα»

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων / KET: «Καταφέραμε να υπάρχουμε τόσα χρόνια, κι αυτό είναι ένα μικρό θαύμα»

Μια μεγάλη συζήτηση για την ιστορία του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων, ενός από τους βασικούς πυρήνες της πειραματικής και ανεξάρτητης μουσικής σκηνής της πόλης και όχι μόνο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
102΄ με την Tάμτα και την Ανίτα Ρατσβελισβίλι

Μουσική / Tάμτα - Ανίτα Ρατσβελισβίλι: «Μάθαμε να ζούμε με το τραύμα»

Δυο διάσημες και πετυχημένες Γεωργιανές συναντιούνται στην ΕΛΣ και μιλούν για τις δυσκολίες που τις διαμόρφωσαν και την κουλτούρα της χώρας τους, που την κουβαλάνε μαζί τους παντού, ακόμα και όταν τις πληγώνει.
M. HULOT
Η επιστροφή της Lily Allen

Μουσική / Η Lily Allen επιστρέφει με το πιο θεαματικό ξεκατίνιασμα στην ιστορία της ποπ

Το «West End Girl» της Lilly Allen και ένα αριστουργηματικό ραπ άλμπουμ από την CupcakKe αποτελούν τα πιο δυνατά και τολμηρά, από πλευράς στιχουργικής, άλμπουμ της χρονιάς. Μια καλή εβδομάδα για τη μουσική.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
BOYS’ SHORTS INTERVIEW

Μουσική / Boys’ Shorts: «Δεν φταίνε τα τρανς άτομα που έχει γίνει μίζερη η ζωή σου»

To eyeliner και το electroclash έφερε κοντά το ντουέτο των DJs, που εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τον Boy George. Έπαιξαν στο Berghain, και η φήμη τους εκτοξεύτηκε. Πλέον το mantra τους είναι το «enjoy the moment».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ