Κατρούγκαλος: Υπάρχουν «ακραίοι» στο Κέντρο - Λοβέρδος: Είστε πολιτικό μαλάκιο

Κατρούγκαλος: Υπάρχουν «ακραίοι» στο Κέντρο - Λοβέρδος: Είστε πολιτικό μαλάκιο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ανδρέα Λοβέρδου, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να αφήνει αιχμές για «ακραίους του κέντρου» που προετοιμάζουν τη μεταγραφή τους στην μεταλλαγμένη ακροδεξιά ΝΔ, και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να κάνει λόγο για πολιτική αλητεία.


Αφορμή στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση του κ. Λοβέρδου για την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να ανταποκριθεί στη πρόσκληση της Εσθονίας και να συμμετάσχει η Ελλάδα σε συνέδριο με θέμα «η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».


«Αυτά ήταν θεωρίες της άκρας δεξιάς μέχρι που εμφανίστηκαν πρόσφατα και ως θεωρίες κάποιων του ακραίου κέντρου» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο άφησε αιχμές πως κάποιοι προετοιμάζουν τη μετάβασή τους στη μεταλλαγμένη πια ακροδεξιά ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.


Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Κατρούγκαλο για «πολιτική αλητεία», ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα φύγει όρθιος από το κόμμα του.


«Σε μια ερώτηση που στόχευε στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Κατρούγκαλος, χωρίς αιδώ, ήρθε, εκνευρισθείς από έλλειψη επιχειρημάτων, να μιλά για μεταγραφές. Εγώ από τον χώρο μου θα φύγω όρθιος. Εσείς, που είστε ευέλικτος ως υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, δεν έχετε οστά, είστε ένα μαλάκιο που περιφέρεστε πολιτικά από εδώ και από εκεί, καλύτερα να τα πείτε στον εαυτό σας και να ζητήσετε συγγνώμη» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.


«Πολιτικούς προσδιορισμούς με δηλώσεις περί πολιτικής αλητείας δείχνουν τη μονόπλευρη δυσκολία σας. Εγώ δεν αντιδικώ με τους ίδιους όρους που εσείς τοποθετηθήκατε. Ο κ. Λοβέρδος αυτοπροσδιορίστηκε ο ίδιος με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε» σχολίασε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια